Bemutatkozott a Samsung S7 és az S7 Edge

2016. február 22.
3911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Beigazolódtak a pletykák, az erős hardverhez vízálló burkolat társul - a megjelenés közel van.A Samsung a korábbi híreknek megfelelően az MWC alatt, pontosabban a nulladik napon mutatta be hivatalosan új párosát, nem sokkal követve az LG-t, amely saját, moduláris jellemzőket is felvonultató zászlóshajójáról rántotta le a leplet.

A pletykák beigazolódtak, a hardver terén nagyobb meglepetés nincs.

A Samsung Galaxy S7 ennek megfelelően egy 5,1 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott, amely a Quad HD felbontást támogatja. Ehhez az új Snapdragon 820 chip, 4 GB LPDDR4 RAM, egy 32 GB-os, kibővíthető tároló, egy 12 megapixeles hátoldali f/1.7 kamera (az OIS és a gyorsabb fókuszt lehetővé tévő Dual Pixel funkcióval), annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A pontos fizikai méret 142,4 x 69,6 x 7,9 mm, a súly 152 gramm. A szoftveres oldalon természetesen az Android 6.0 Marshmallow dolgozik, a burkolat pedig IP68-as besorolást kapott, vagyis a por és a víz ellen is jól véd. Az Always-On funkció révén a kisebb értesítéseket bármikor láthatjuk a kijelzőn, de a vezetéknélküli töltés is megoldott.Ami a hajlított változatot illeti, az S7 edge valamivel nagyobb, hiszen egy 5,5 hüvelykes kijelző szerepel a lista elején. A támogatott felbontás, a chip típusa, a memória mérete, valamint a kamerák megegyeznek az előbbiekkel, de a belső tároló kibővítését is ugyanúgy, egy hibrid SIM-foglalat segítségével oldották meg. Az akkumulátor itt 3600 mAh-s, az IP68 és a vezetéknélküli töltés szintén megtalálható, míg a hajlítás mindkét oldalon egész finomnak mondható, ez természetesen további funkciókat, így például az értesítések megjelenítését teszi lehetővé. A Samsung Pay szolgáltatás támogatott, ez az ujjlenyomat-olvasó bevonásával NFC és MST terminálokkal is együttműködik.

Az előrendelés február 23-tól él majd, a hivatalos megjelenés március 11-én esedékes. Az ár 650-700, illetve 750-800 euró között lesz. Így a korábbi pletykák amikről mi is írtunk, nem bizonyultak vad találgatásoknak.

Képek forrása: Samsung, Mobilarena.hu
nincs még hozzászólás