Bemutatkozott a Huawei P40 és P40 Pro - íme minden infó!

2020. március 26.
7.5621
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Hivatalosan is megejtették az új Huawei-széria, azaz a P40 és a P40 Pro leleplezését, ennek értelmében minden információt megtudtunk a készülékről, amiket az alábbiakban szépen fel is sorolunk nektek.

Megtudtuk, hogy mindkét variáns 50MP-es kamerákkal fog operálni, 5G-képesek lesznek. Konkretizáljuk a dolgokat: a 6,6 colos kijelzővel felfegyverzett P40 Pro egy 50MP-es UltraVision kamerával, egy 40MP-es videó- és ultraszéles látószögű kamerával, valamint egy 12MP-es SuperSensing telefotó kamerával lesz megspékelve. A készülékekben lévő főmodul a Huawei szerint az ipar legfejlettebb és legnagyobb UltraVision szenzorja.

Mindeközben a 6,1 colos kijelzőjű P40 kapcsán úgy szól a fáma, hogy bár az UltraVision főkamera marad, ellenben az ultraszéles látószögű modul csak 16MP-es lesz, illetve a telefotó kamera 8MP-es. A szelfi kamera mindkettőnél 32 MP-es. A kameráknál egyébként hangsúlyozta a Huawei, hogy a next-gen mesterséges intelligencia és a filmszerű felvételek egyaránt jellemzőek rá.

Bemutatkozott a Huawei P40 és P40 Pro - íme minden infó! - 2. kép

Ezenfelül különösen nagy hangsúlyt kapott a távolra történő zoomolási lehetőség, amiből fakadóan akár 100-szoros zoomot is megejthetünk, de olyan funkciókkal is erősíthetjük az alkotásainkat, mint például az éjjeli sötétséget kompenzáló opció, miáltal akár a sötétben lőtt képeket is korrigálhatjuk láthatóvá.

A kamerák körüli információk itt még nem állnak meg, mivelhogy a vállalat elmondása alapján a stúdióminőségű portréfotók is jellemzőek a kamerarendszerre, úgyhogy összességében kimondhatjuk, hogy a riválisokhoz hasonlóan itt is óriási hangsúlyt kaptak a fotózási lehetőségek.

Bemutatkozott a Huawei P40 és P40 Pro - íme minden infó! - 3. kép

Ami az akkumulátoridőket illeti: a P40 kapcsán 3800 mAh-s aksira lehet apellálni, a P40 Prónál pedig 4200 mAh-sra, de a gyorstöltésre mindkettőnél számíthatunk. Mindkettő 8 GB RAM-to tudhat magáénak, a proci pedig Kirin 990 OctaCore lesz. A tárhely a P40-nél 128 GB, a nagytesónál pedig 256 GB. Természetesen mindkettőn EMUI 10.1 fut, illetve az Android 10-et sem spórolták ki, csak éppen Google szolgáltatások nélkül, így pedig sajnos elég problémás tud lenni az élmény.

Sőt még az árazások terén sem fukarkodott a vállalat: A P40 8 GB +128 GB modell 287.900 forintos, míg a P40 Pro 8 GB + 256 GB variáns 394.900 forintos áron robog be Magyarországra.

Bemutatkozott a Huawei P40 és P40 Pro - íme minden infó! - 4. kép

Továbbá a megjelenésről is jöttek hírek: április 6-án robog be a P40 és a P40 Pro, majd várhatóan valamikor június végén számíthatunk a P40 Pro+-ra, amely a széria legerősebb darabja. Erről azt kell tudni, hogy itt 12 GB RAM, hátul öt kamera és 6,7 colos, 120Hz-es képernyő fogad minket. Az 50MP / 40MP-es kameraduó mellett a telefotó lencse 10-szeres optikai, 20-szoros hibrid és 100-szoros digitális zoomot tud.

Ezekhez párosul egy sima 8-szoros zoomot tudó telefotó modult, no meg a Time of Flight szenzor sem maradt le erről a darabról. Tárhely tekintetében is egy kicsi extrára számíthatunk, lévén 512 GB-ot implementáltak. A kérdéses készülék 490 ezer forintos áron jön majd a piacra.

11 hozzászólás

zender

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Igencsak rámentek a fotózásra, kizárólag, ez nagyon látszik. Szerintem ez nem jó vonal, mert oké hogy tudjon fényképezni, de a szolgáltatások is nagyon fontosak. Képesek felülírni az árcédulát, de a Huawei ezt valamiért nem akarja látni...

válasz erre

Tommy

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Félmillió lesz a plus? Nemár, gyerekek.

válasz erre

technomancer

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Csatlakozom azokhoz akik szerint húzós az ára. Az a baj, hogy hiába erős a hardver, ha a szoftver nem teljes, márpedig normális szolgáltatások nélkül nem az. Amíg egy Play Store nincs, addig felejtős. Sokkal olcsóbban kéne adni, hogy egyáltalán elgondolkodjanak rajta az emberek. Legalábbis azok a tömegek, akik eddig őket választották.

válasz erre

Direktor

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Biztos ****a lett, de amíg szoftveresen nem képesek helyrepofozni, addig ez nagyon nem ér ennyit. Ehhez képest féláron kéne adni.

válasz erre

techiii

3 hónapja, 3 hete

Fél misi egy telefon?! ennyibe kerül a Samsung hajlítható telója.

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 3 hete

Hardveresen nagyon brutális, az tagadhatatlan!

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 hete

Az a kameralyuk, az a kameralyuk... Csúnya. A Samsungon is csúnya...

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 3 hete

Bitang izmosak lettek megint, a kinézet meg nekem nagyon bejövős. De sajna Android Apps nélkül félkarú óriás megint csak.

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 3 hete

Az igaz, hogy a P40 nem kapott vezeték nélküli töltést? Közel 300 ezerért????

válasz erre

Harder

3 hónapja, 3 hete

Az a kameraméret bakker!

válasz erre

TEchie

3 hónapja, 3 hete

De kár hogy nincs normális android rajtuk...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink