Bemutatkozott a Huawei Mate X összehajtható okostelefon

2019. február 25.
7.2391
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az MWC 2019 alkalmából a Huawei nagyon durván visszacsapott a Samsungnak, lévén Huawei Mate X név alatt bemutatták saját összehajtható okostelefonjukat, mely nemcsak nagyobb lesz a Galaxy Foldnál, hanem szebb is.

A Mate X ugyanis 8 hüvelykes képátlóval büszkélkedhet kinyitott állapotában, de összehajtva is egy 6,6 hüvelykes okostelefont kezelhetünk vele, alapvető különbség azonban a kettő között, hogy míg a Samsung egy nagy és egy kisebb külső kijelzőt kezel, addig a Huawei egyetlen óriási külső kijelzővel oldotta meg a kérdést, így gyakorlatilag az összehajtás során az feleződik meg, hogy hagyományos okostelefonos megoldást kapjunk előlapi- és hátlapi kijelzővel.

A Huawei Mate X belsejében egyébiránt egy Kirin 980-as teljesít szolgálatot 8GB RAM társaságában, ami papíron gyengébbnek tűnhet, mint a Galaxy Fold esetén, de majd az első benchmark tesztek lesznek az igazán döntőek, ugyanakkor a tárhely tekintetében nem különbözik a két eszköz, tehát a kínai készülékbe is 512GB ROM került.

Nézd nagyban ezt a videót!




A Mate X mindemellett kapott egy a Mate P20 Pro-ból már ismert kamerarendszert, valamint egy 4500 mAh-s akkumulátort, amit akár 55W-os gyorstöltéssel is megtámogathatunk majd, miközben az Android Pie operációs rendszer mellett biztosan elbír az 5G-s hálózatokkal is. A készülék várhatóan még az idén a boltokba kerül, méghozzá átszámítva több mint 700 ezer forintos árcédulával.
a Galaxy Foldnál, hanem szebb is.'>
4 hozzászólás

petrovicsz

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Mindennapi használatra még nem gondolom késznek, de tény hogy nagyon állat. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Igen jól néz ki, ez már sokkal használhatóbb mint a Samsungé.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Szebb, mint a Samsung, de valahogy az tartósabbnak látszik, bár lehet csak azért, mert belül van a nagy kijelző.

válasz erre

inkognito

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Érdekes kivitelezést választottak neki, de tényleg szebb mint a samsungé.

válasz erre