Bemutatkozott a Huawei Mate 20 Pro, és már most imádjuk

2018. október 16.
6.0671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Huawei egy londoni esemény részeként mutatta be a nagyvilágnak legújabb zászlóshajóit, avagy a Huawei Mate 20 és a Huawei Mate 20 Pro okostelefonokat, melyek közül utóbbi a gyártó legújabb csúcskategóriás eszközeként nemcsak mutatós dizájnt, hanem bivalyerős hardvert is kapott.

A bemutatón mi is részt vettünk, és sikerült már élőben nagyon megszeretnünk a készüléket, pláne a Mate 20 Pro-t, mely egy elképesztően mutatós, elegáns megjelenéssel rendelkező, 6,39 hüvelykes HDR-képes OLED-kijelzőt kapott, amihez kellemesen masszív, ergonomikus ház csatlakozott, melyet egyszerűen jó volt kézbe venni.

A telefon megjelenésével kapcsolatban érdemes kiemelni a kijelzőn elhelyezett csipetnyi szenzorsávot, de a hátlap is meglepően egyedire sikerült, hiszen nem valamelyik szélre csúsztatva, hanem középen ömlesztve található a három hátlapi kamera és a vaku. Hogy hová lett az ujjlenyomat-olvasó? Az elegancia jegyében elbújtatva, méghozzá a kijelzőben, ahol nemcsak pontosan, hanem hihetetlenül gyorsan működik a Huawei technológiája, de a biztonság szerelmeseinek dedikálva lesz arcfelismerő is benne, méghozzá az előlapra épített szenzoroknak hála.

A megragadó dizájn mellett ráadásul a telefon hardvere is meggyőzőre sikeredett, hiszen a Kirin 980-as nyolcmagos lapka a jelenlegi piac egyik legerősebb processzoraként elképesztően jól teljesít, a hozzá tartozó 6GB RAM-mal pedig úgy száguld a telefonon az Android 9, hogy azt élmény látni. Mindezt ráadásul 128GB háttértár egészíti ki - nano SD kártyával bővíthetjük -, ami bőven elegendő az adattárolásra, az óriási 4200 mAh-s akkumulátor pedig nem elég, hogy a gyorstöltés révén 30 perc alatt 70 százalékra (!) tölthető, az elektromosságot akár vezeték nélküli formában is belecsempészhetjük.

Bemutatkozott a Huawei Mate 20 Pro, és már most imádjuk - 2. kép

Utóbbi kapcsán az egyik legnagyobb érdekesség, hogy a Huawei Mate 20 Pro gyakorlatilag hordozható akkumulátorként is funkcionál, hiszen vezeték nélkül akár más készülékeket is tölthetünk vele, ha azok támogatják az opciót, méghozzá platformtól és márkától függetlenül! Sőt, nemcsak okostelefon, akár a Huawei saját vezeték nélküli fülhallgatójába is életet lehelhetünk így, csak oda kell érinteni az eszközt a telefon hátsó feléhez.

Hogy mire képes a Huawei Mate 20 Pro a fotózás terén? A Leciával közös fejlesztésű kamerák jóvoltából szó szerint csodára! Már az előlapra is egy 24 megapixeles szelfikamera került, amihez három hátlapi szenzor csatlakozik, egy 40 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékű főszenzor, egy 8 megapixeles, f/2.4 rekeszértékű, háromszoros optikai zoomra képes telefotós kamera, valamint egy 20 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű széles látószögű fényképező, amivel akár ultramakró, tehát páratlan közelségű fotókat is készíthetünk.

A lencsékhez természetesen erős szoftveres támogatás társul, méghozzá mesterséges intelligenciával, tehát gyenge fényviszonyok mellett is profi hatású képeket készíthetünk, de ilyen formában érhetünk el monokróm hatást és így tovább. A Huawei Mate 20 Pro mindehhez még IP68-as szabványt is kapott, és bár a jack-csatlakozó lemaradt róla, a Type-C már a helyén van, és ahogyan az várható volt, ezért a csúcshardverért a gyártó meg is kéri majd az árat, lévén 300 ezer forint fölé kúszik a végösszeg.

Bemutatkozott a Huawei Mate 20 Pro, és már most imádjuk - 3. kép

Hogy mire képes ezek után a Huawei Mate 20, avagy a kisebb testvér? Őt sem kell félteni, nem lett egy tucattelefon, a Kirin 980-as processzor itt is megtalálható lesz, de csak 4GB RAM társaságában, ellenben a 128GB-os háttértár megmaradt, ám a spórolás az IP53-as szabványon, sőt a kamerákon is megmutatkozik. Bár itt is lesz tripla fényképező, azonban a főszenzor csak 12 megapixeles lesz, amihez egy 8 megapixeles telefotós és egy 16 megapixeles széles látószögű darab csatlakozik majd, míg a szelfikamera 24 megapixelesnek várható.

A Mate 20 mindemellett egy 6,53 hüvelykes, szenzorsávval tarkított LCD kijelzővel, 4000 mAh-s akkumulátorral, és már a hátlapra került ujjlenyomat-olvasóval vár ránk, amiért természetesen nem is kell annyit fizetnünk, az árcédula ebben az esetben ugyanis a 200 ezer forinthoz közelít majd.
7 hozzászólás

Direktor

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nagyon korrekt lineup! Tesztet kíváncsian várom!

válasz erre

TEchie

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nagyon komolyat villantottak! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nem vagyok nagy Huawei fan de ez durva felhozatal lett!

válasz erre

Levi87

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nem tartom túl szerencsésnek középre tenni hátulra a sok kamerát, hiszen az ember ott fogja meg a készüléket. Agyon fogja tapizni az ember.

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

A Pro nagyon kemény. Bár a három hátsó kamerát feleslegesnek tartom.

válasz erre

muki

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nagyon jól néz ki! meglepett smiley

válasz erre

login_password

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Ezzel oda fogja verni az iPhone-t főleg az ára miatt.

válasz erre