Bemutatkozott a HTC Exodus 1 blockchain mobil

2018. október 24.
5.0501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A várakozásoknak megfelelően a HTC bejelentette Exodus 1 névre keresztelt speciális blockchain mobilját, amit a bemutató mellett rögtön előrendelhetővé is tettek, de a legkorábban december magasságában juthat el a vásárlókhoz.

Az eszköz a küllem és az általános hardverek tekintetében egy teljesen átlagos okostelefon lett, a blockchain technológia jóvoltából azonban az Android operációs rendszert egy olyan páratlan szoftveres védelemmel egészíti ki, aminek jóvoltából a készüléket egyfajta digitális pénztárcaként is használhatjuk majd kriptopénzeink tárolására vagy azok felhasználására, méghozzá a lehető legmagasabb biztonságban.

Bár a működési elvről a HTC továbbra sem nyilatkozott, ellenben az kiderült, hogy a gyártó egyáltalán nem tárol helyben semmiféle kulcsot vagy adatot, tehát a készülék elveszítésekor, esetleg ellopásakor mindent azonnal tilthatunk vagy visszaszerezhetünk a Social Key Recovery nevű technológiával, aminek a lényege, hogy megbízható ismerősök vagy családtagok segítségével, egy titkosított algoritmuson át szerezhetjük vissza a digitális pénztárcánkhoz kapcsolódó adatokat.

A HTC egyébiránt egy olyan nyílt rendszert álmodott meg, amihez bárki hozzátehet majd ezt-azt, így a cél a tökéletesítés lesz - pláne a biztonság tekintetében -, miközben a készülék a hardver terén a szokásos erőforrásokból gazdálkodik, így Snapdragon 845-ös lapka, 6GB RAM és 128GB ROM található meg benne 3500 mAh-s akkumulátor és dupla kamerarendszerek társaságában.

Az eszköz Android Oreóval érkezik, már előrendelhető állapotban van, az ára pedig 0,15 Bitcoin vagy 4,78 Ethereum, azaz nagyjából ezer dollár. Megjelenés decemberben!

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Ismét egy értelmetlen dolog. HTC egyáltalán nem találja a helyét.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Te jó ég! röhögő smiley

válasz erre

techiii

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Jó kicsi az aksi. Plusz nem sok értelmét látom ennek a kriptopénz tárolásának rajta.

válasz erre