Bemutatkozott a 3D nyomtatással készült, teljesen újrahasznosítható Terran R rakéta

2021. június 10.
68.3791
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy teljesen újrafelhasználható, 3D-ben kinyomtatott rakéta három év múlva műholdakat indíthat pályára, ha minden a tervek szerint megy, és most a Relativity Space feltárta a Terran R, egy új, kétlépcsős rakéta részleteit, amely kulcsfontosságú a kaliforniai déli startup merész földönkívüli céljaihoz.
 

Ezen célok között szerepel az emberiség élhető alapjainak megteremtése a Marson. A Terran R a rakétainnováció és -tervezés élvonalában áll Zach Dunn, a Relativity Space mérnöki és gyártási alelnöke szerint.

A teljesen újrafelhasználható és teljesen 3D-ben nyomtatott Terran R alkalmas lesz az ügyfelek növekvő igényeinek kielégítésére a nagy műholdas konstellációs iparban, ugyanakkor jelentős ugrást jelent az emberiség ipari bázisának felépítésében a Földön kívül.

A rakéta 2,3 széles, valamint 35 méter hosszú lesz, és 1250 kilogrammot nyom. Az alacsony Föld körüli pályán fog repülni, és a rakéta első szintjét kilenc darab Aeon 1-es hajtómű üzemelteti majd.

A folyékony oxigént és metánt égető motorok 3D-s nyomtatásban vannak, akárcsak a rakéta többi része. Ez a gyártási stratégia lehetővé teszi a Relativity Space számára, hogy rakétákat építsen 100-szor kevesebb alkatrésszel, mint a versenytársak. A Terran R várhatóan 2024-ben indul meg először.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Fikarc

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Rohadt menő!

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Aztarohadt.

válasz erre

techiii

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon kemény. És ez mit bír vajon?

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Na ez elképesztő!

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 2 hete és 5 napja

Hát ez nagyon durva!

válasz erre