Belső dokumentumok szerint az Instagram aggódott, hogy elveszítik a fiatal felhasználókat

2021. október 17.
46.6041
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebook tulajdonában lévő Instagram aggódott a tizenéves felhasználók elvesztése miatt, és marketingköltségvetésének nagy részét a szolgáltatás tizenéveseknek való népszerűsítésére fordította - írja a The New York Times belső dokumentumokra és névtelen forrásokra hivatkozva.
 

A hír azután érkezett, hogy egy informátor olyan dokumentumokat szivárogtatott ki a The Wall Street Journalnak, amelyekből kiderült, hogy a Facebook tudott arról, hogy az Instagram károsíthatja a tizenévesek mentális egészségét.

A Facebook szóvivője szombaton lekicsinyelte a Times értesüléseit, miszerint bár nem igaz, hogy a teljes marketingbüdzsét a tizenévesekre összpontosítják, de sokszor elmondták már, hogy a tizenévesek az egyik legfontosabb közösségük, mert ők határozzák meg a korai trendeket. Ebből fakadóan szerinte nem lehet meglepő, hogy ők is részei a marketingstratégiánknak.
4 hozzászólás

Ronalddo

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Évek óta süllyed, de szerintem jobban kopnak ki róla a közékorúak vagy még idősebbek, a tinik fel sem mennek rá.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Messze nem az már ez a platform sem amiért elkezdtük használni. Én azt vettem észre hogy mindenki kopik le róla, életkortól függetlenül.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Egyre ****abb ez is, aki volt is ismerősöm már az is mind eltűnt vagy maximum fél évente kitesz valamit. Amióta algoritmusokkal mutogatják a tartalmakat, ez is teljesen érdektelen lett mint a fb.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Szerintem még most is aggódhat...

válasz erre