Belgium lehet az első ország, ahol warezellenes különítményt kaphat a rendőrség

2017. szeptember 25.
3.0591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes hírekről számolt be a TorrentFreak csapata, akik úgy értesültek, hogy Belgiumban a kormány engedélyt adott arra, hogy a rendőrség berkein belül egy warezellenes munkacsoport álljon fel, akik határozottan fellépnének a kalózokkal szemben.

Itt és most persze nem a szomszéd Pistikéről van szó, aki letöltötte magának a GTA San Andreas-t a 15 éves PC-jére, hanem a különféle weboldalak elérhetőségét blokkolnák gyorsan és hatékonyan, lévén jelenleg az a probléma, hogy ha be is zár egy ilyen portál, rögtön tíz másik lép a helyébe, és azok lezárása ismét sok időbe telik.

Kris Peeters, a belga miniszterelnök-helyettes ötlete szerint azonban a felállítani szándékozott osztag folyamatosan szűrné az internetes kalózoldalakat, tiltólistát állítanának fel, folyamatosan és egyben manuálisan ellenőriznék az egyes portálokat, miközben még az internetszolgáltatókat is ellenőriznék, illetve arra köteleznék, hogy kizárólag legális szolgáltatások felé tereljék az embereket.

Nyilván ez sem jelentene száz százalékos megoldást a warezoldalak ellen, ugyanakkor egy államilag finanszírozott, a téma kapcsán statáriummal rendelkező munkacsoport olyan nagy hatalommal rendelkezne, hogy az illegális letöltőoldalaknak nem sok esélyük lenne újra és újra megnyitni a nagy ellenszélben.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 1 hónapja és 17 napja

Levi87 írta:
Nálunk már volt ilyen, a BSA.
Benne van a hírben: "nem a szomszéd Pistikéről van szó, aki letöltötte magának a GTA San Andreas-t a 15 éves PC-jére" - a BSA ezekre vadászott, gyakorlatilag teljesen eredménytelenül.

Ez az irány teljesen más, és nagyon nem jó irány. Ez a diktatúra első lépése.

válasz erre

mrG

7 éve, 1 hónapja és 17 napja

Ez nem jó irány. Persze nem érdekelne, ha pár pistike warez oldalt tiltatnak a szolgáltatókkal, de utána még mi jön? Oroszok, Kína, Törökország... nem túl biztató minta.

válasz erre

Levi87

7 éve, 1 hónapja és 17 napja

Nálunk már volt ilyen, a BSA.

válasz erre