Bejelentették az olcsó Windows 8.1-et

2014. május 24.
7701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Miután a 2014-es Builden a Microsoft bejelentette, hogy a 8 inch alatti kijelzővel rendelkező eszközökre ingyenessé teszi a Windows-t, most egy újabb lépést tesz meg ebben az irányban.

A mostani bejelentés konkrétan annyit takar, hogy érkezik egy új kiadás a Windows 8.1-hez.

Ez azt jelenti, hogy lesz egy olcsó változata is a Microsoft legújabb operációs rendszerének. Megtudtuk azt is, hogy milyen nevet fog kapni a kiadás, és hogy miben lesz más a többitől. A rendszer neve "Windows 8.1 with Bing" lesz, ami röviden annyit tesz, hogy "Windows 8.1 Binggel" - a név kapcsán azonban nem kell túl nagy dolgokra gondolni, hiszen mindössze két feltűnőbb különbséget fog mutatni a hagyományos Windows 8.1-hez képest.



Ami talán elsősorban feltűnik majd, hogy ezt a verziót a boltokban nem lehet majd megvásárolni, mivel a Microsoft kizárólag a hardverkészítők számára teszi elérhetővé a rendszert. Ez azt jelenti, hogy ezentúl vásárolhatunk majd lényegesebben olcsóbb számítógépeket (mivel a rendszer ára alacsonyabb lesz) és Windows 8.1-et futtató táblagépeket, melyeket egyébként is az olcsóbb, alsó kategóriába szántak a gyártóik. Ezek esetében már inkább a hardvert kell majd megfizetni, mintsem az operációs rendszert.

A másik fontos jellemzője az lesz a rendszernek, hogy az eddig is megszokott Internet Explorer lesz az alapértelmezett böngésző és a Bing lesz alapértelmezett keresőként beállítva - amit egyébként a felhasználó később leválthat, de a gyártó nem. A Microsoft azt is megjegyezte, hogy némelyik eszköz (elsősorban táblagépek) Office-szal előre felszerelve, vagy egy 1 éves Office 365 előfizetéssel érkezik majd.
nincs még hozzászólás