Megadta magát a Google az Európai Uniónak, változás jön az Androidba

2019. március 20.
3.3911
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagy valószínűséggel nem akar több bírságot a Google az Európai Uniótól, a keresőóriás ugyanis behódolt az öreg kontinens döntéshozóinak egy korábbi vádpontban, melyben az Android operációs rendszer monopol helyzete volt a központi téma.

Az EU ugyanis azt kritizálta a Google kapcsán, hogy az Android operációs rendszer nem kínálja fel a felhasználóknak azt, hogy a Chrome mellett más böngészőt is használjanak, hovatovább a csapat csak saját keresőmotorját építi az operációs rendszerbe, amiért korábban rekordbüntetés volt kilátásban a gigavállalat számára.

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Google nem hagyja magát és inkább kifizeti a bírságot, azonban egy friss blogbejegyzésükben váratlanul bejelentették, hogy nemsokára változtatnak az EU kérésének megfelelően.

Ennek az első lépése az lesz, hogy a jövőben megkérdezik majd a felhasználókat arról, milyen keresőmotort vagy böngészőt használnának szívesen Android operációs rendszer alatt, ami láthatóan csak látszatintézkedés, de ha az EU ezzel beéri, akkor komoly büntetést úszhat meg a vállalat.
3 hozzászólás

regedit

1 éve, 3 napja

technomancer írta:
A következő akkor az Apple a Safarival?
Ott sajnos nincs értelme, minden böngésző csak webkitet használhat.

válasz erre

technomancer

1 éve, 4 napja

A következő akkor az Apple a Safarival?

válasz erre

Harder

1 éve, 4 napja

Hát kíváncsi leszek, hogy valósítják meg amúgy. Szerintem trükkösen.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink