Befoltozták a Nemzetközi Űrállomáson lévő szivárgást, amit egy évvel ezelőtt fedeztek fel

2020. október 18.
2.0991
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az űrhajósok az orosz jelentések szerint sikeresen felvették a kesztyűt a Nemzetközi Űrállomást hónapok óta sújtó kis légszivárgás elleni küzdelemben, amit először 2019 szeptemberében fedeztek fel.

A NASA és a Roscosmos számára ez év augusztusáig nem volt elsődleges prioritás a kérdéses szivárgás, tekintettel a keringő laboratórium kis létszámára és magas aktivitási arányára. Augusztusban a NASA bejelentett néhány intézkedést, amelyek szerint a Roscosmos vállalkozik a szivárgás felderítésére. A szivárgás egyetlen ügyben sem fenyegette az űrállomást vagy az azon élő űrhajósokat.

Az űrállomás űrhajósai arról számoltak be, hogy tegnap sikeresen felderítették a szivárgást és megkísérelték befoltozni azt. A szivárgás az orosz Zvezda modul rekeszében található, viszont az orosz űrhajós, Ivan Vagner, aki április óta lakik a létesítményben, szimplán csak "karcolásnak" az anomáliát. Ennek nyomán azt javasolta, hogy a legénység egy teazsákot használjon a szivárgás pontos helyének felkutatására és befoltozására.
4 hozzászólás

Igazi űrszemét már sajnos ami ott fent van űrállomás néven...

válasz erre

techiii

1 hete

Nem siették el a dolgot, de legalább meg van.

válasz erre

Fikarc

1 hete

Hát ha nem volt olyan fontos akkor nem csodálom hogy nem kapkodták el.

válasz erre

Nem kapkodták el, nah.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink