Beex M1D Teszt

2014. október 09.
1.8631
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Eltohn profilja, adatai
Eltohn
Pár hónapja hirtelen szükségem volt egy új telefonra, mert az előző megadta magát, ezért aztán őrült keresgélésbe kezdtem az okostelefonok között.

Rátaláltam a Beex márkára, amiről akkor hallottam először. A készülékek ára a feltüntetett képességeikhez képest nagyon kedvező volt, ezért gondoltam miért ne, beszerzek egyet és kipróbálom.

 Specifikáció:



Árnyalatok száma: 16 millió

Beépített GPS

Belső memória: 2 GB

Bluetooth

EDGE

Felbontás: 480 x 800

GPRS

HSDPA

Kártyaformátum: micro SD

Külső kijelző árnyalatainak száma: 16 millió

Külső kijelző felbontása: 480 x 800

Operációs rendszer: Android 4.2.2

USB

Wi-Fi (WLAN)

Gyári tartozékok: töltő, védőfólia, tok
Használat előtt egyből felragasztottam rá a tokot, hogy védje a telefon képernyőjét, nem gondoltam volna, hogy pont ez
fog problémát okozni. Ugyanis a telefon napi rendszerességgel felmelegedett,ekkor persze a töltést abbahagyta. Hogyha töltés közben akartam használni, csak is úgy tudtam, hogy levettem a hátlapot. Amikor eléggé viseletes lett a telefon tokja, nekiálltam szilikon tok után kutatni, de erre a márkára az egyetlen amit külön gyártanak a színes hátlap és védőfólia, így végül azt rendeltem hozzá. Amióta az a hátlap van rajta, sosem melegszik fel, és nincsenek is problémák a készülékkel.
A kisebb alkalmazások tökéletesen futnak rajta, viszont aki komolyabb játékokat, applikációkat szeretne használni, az ne ezt a telefont válassza.
A telefon pozitívuma, hogy Dual SIM- es, így nem kellett lemondanom a régi feltöltőkártyás SIM kártyámról sem. 4"- os kapacitív kijelzője van. Külön ki kell emelnem, hogy valóban gyönyörű, élénk színekkel adja vissza a képeket.
A formája lekerekített, a hangerőszabályzó és a lezáró gombok jobb oldalra vannak beépítve. Amit nem szeretek benne, az a kamerája. Bár van előlapi és hátlapi is, borzasztó rossz minőségű képeket csinál mindkettő, mivel 0,3 illetve 2 megapixelesek. Tehát ha valaki szeret fotózni a telefonjával, annak nem ajánlom ezt a készüléket.
Extra szolgáltatások járnak hozzá, például a 150GB- os cloud tárhely, ami teljesen ingyenes. Előre rátelepített alkalmazások vannak rajta, amik számomra teljesen feleslegesek, ezért elég zavaróak, főként, mert el sem lehet nagy részét távolítani a mobilról.

Próbáltam utánajárni a gyártónak, de a Facebook oldalukon és a weboldalukon kívül semmit nem találtam. Annyi biztos, hogy olcsó, középkategóriás telefonokat és tableteket gyártanak. Túl régóta nem tevékenykedhetnek, mert mikor én nyár elején megvásároltam a készülékem, még csak 3 mobilt árultak, azóta fejlődtek fel arra a szintre, ahol most vannak.
nincs még hozzászólás