Bár gyártója tagadta, mégis használható kémkedésre az Amazon Echo

2018. augusztus 14.
2.0251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A múltban számtalan alkalommal szegezték már a kérdést az Amazonnak az Echo okos hangszóró, illetve az Alexa intelligens asszisztens kapcsán,hogy az eszköz alkalmas-e a kémkedésre, de szóvivők minden egyes alkalommal hárították a kérdést, avagy nemleges válasszal szolgáltak.

A The Sun bulvármagazin szerint azonban a Tencent biztonsági szakértői más eredményre jutottak, miután ugyanis alaposabban belenéztek az Amazon Echo-ba, azt találták, hogy egy kis módosítással az eszköz könnyedén felhasználható kémkedésre, elegendő eltávolítani hozzá a flash memória lapkáját.

Nyilván ez egy otthoni Amazon Echo esetében elég körülményes, de ne felejtsük el, hogy az okos hangszórók egyre gyakrabban jelennek meg nyilvános helyeken, például szállodai szobákban, ahol nem nehéz elvégezni ezt az egyszerű módosítást ahhoz, hogy az eszköz sérülékenysége révén kémkedni lehessen vele a későbbiekben.

A szakértők természetesen az Amazonnak számoltak be először a felfedezésről, így a gyártó mérnökei gyorsan elkészítették a frissítést, mely garantálja, hogy az eszközök működésképtelenné váljanak a flash memória eltávolításakor.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Egy pillanatig sem volt kérdéses...

válasz erre

Levi87

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

De most komolyan: valaki elhitte hogy ami a netre van kötve azzal nem lehet kémkdeni? NEMÁR! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Mondjuk ez nem is kérdéses.

válasz erre