Bankjegyre kerülhet Stephen Hawking

2018. november 05.
4.8991
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Stephen Hawking tudása és munkája túlzás nélkül megkérdőjelezhetetlennek tekinthető a tudomány szempontjából, éppen ezért nem véletlen, hogy a brit jegybank szeretné, ha a jövőben a híres tudós és fizikus arcképe is felkerülhetne egy bankjegyre.

A kezdeményezést Mark Carney, a brit jegybank elnöke nyújtotta be, miután nagy vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy ki kerülhessen a teljes mértékben megújuló 50 fontos bankjegyre, melyre csak valóban létezett, de már nem élő hírességet nyomhatnak, aki sokat tett az emberiségért és a britekért egyaránt.

A brit jegybank a döntést teljes egészében a lakosságra bízza, ezáltal bár messze nem biztos, hogy Stephen Hawking kerülhet fel az új bankjegyre, de az idén tavasszal elhunyt tudóst tartják a legvalószínűbbnek, a listán ugyanis ő a legismertebb személyiség, lévén hiába volt tudományos tekintetben igazi előkelőség Ada Lovelace - a világ első programozója -, a matematikusról a közéletben csak nagyon kevesen hallottak.

Persze érheti még meglepetés a jegybankot, hiszen az új tízfontos bankjegyre sem valami globális híresség, hanem Jane Austen, az 1817-ben elhunyt brit írónő portréja került.
4 hozzászólás

mbr

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

techiii írta:
Kicsit túlzásba viszik Hawking tudását meg mindenét.
Esetleg nem te gondolsz túl sokat magadról? Tévesen azt hiszed, te vagy a helikopter és nem tudod mire vélni a figyelemhiányt?

válasz erre

TEchie

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

De fura. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Szép tisztelgés ez.

válasz erre

techiii

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Kicsit túlzásba viszik Hawking tudását meg mindenét.

válasz erre