Ázsiából kap riválist a Tesla: itt az elektromos autó, ami gyorsabb, mint a Tesla Roadster

2018. április 16.
3.6251
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ahogyan az várható volt, máris megjelentek az első olyan olcsóbb ázsiai kihívók is az elektromos autók piacán, akik azzal a célzattal készítik gépjárműveiket, hogy azok jobb alternatívát nyújtsanak a Tesla által gyártottakéhoz képest.

A tajvani Xing Mobility ugyanis bejelentette, hogy elkészítették az elektromos autót, ami simán túltesz az Tesla Roadsteren, avagy az amerikai gyártó első elektromos versenyautóján, lévén képes arra, hogy alig 1,9 másodperc alatt nulláról százra gyorsuljon, amivel a világ legtempósabb, tisztán elektromos meghajtással üzemelő gépjárműve lett.

A cég elmondása szerint folyamatosan dolgoznak a névtelen gépkocsi gyorsításán, de már a jelenlegi modell is 1341 lóerővel rendelkezik, érdekessége pedig az, hogy óriási teljesítményét nemcsak aszfaltos úton, hanem földes szakaszokon is képes leadni, ergo rally autóként is üzemeltethető.

A Xing Mobility egyébiránt nemcsak sportautókat tervez, illetve valósít meg, hanem teherautókat is szeretne gyártani, hogy mielőbb méltó és olcsóbb ellenfele legyen a Teslának.
4 hozzászólás

rDAVE

9 hónapja, 3 hete és 3 napja

Külsőre meg se próbálták lenyomni a Teslát.

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 3 hete és 3 napja

Menő verda!

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 hete és 3 napja

Kár hogy ezek hozzánk nem jutnak el sosem.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 3 hete és 3 napja

1341 lóerő, menj már!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink