Ázsiából kap riválist a Tesla: itt az elektromos autó, ami gyorsabb, mint a Tesla Roadster

2018. április 16.
4.4461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ahogyan az várható volt, máris megjelentek az első olyan olcsóbb ázsiai kihívók is az elektromos autók piacán, akik azzal a célzattal készítik gépjárműveiket, hogy azok jobb alternatívát nyújtsanak a Tesla által gyártottakéhoz képest.

A tajvani Xing Mobility ugyanis bejelentette, hogy elkészítették az elektromos autót, ami simán túltesz az Tesla Roadsteren, avagy az amerikai gyártó első elektromos versenyautóján, lévén képes arra, hogy alig 1,9 másodperc alatt nulláról százra gyorsuljon, amivel a világ legtempósabb, tisztán elektromos meghajtással üzemelő gépjárműve lett.

A cég elmondása szerint folyamatosan dolgoznak a névtelen gépkocsi gyorsításán, de már a jelenlegi modell is 1341 lóerővel rendelkezik, érdekessége pedig az, hogy óriási teljesítményét nemcsak aszfaltos úton, hanem földes szakaszokon is képes leadni, ergo rally autóként is üzemeltethető.

A Xing Mobility egyébiránt nemcsak sportautókat tervez, illetve valósít meg, hanem teherautókat is szeretne gyártani, hogy mielőbb méltó és olcsóbb ellenfele legyen a Teslának.
4 hozzászólás

rDAVE

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Külsőre meg se próbálták lenyomni a Teslát. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Menő verda! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Kár hogy ezek hozzánk nem jutnak el sosem. szomorú smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

1341 lóerő, menj már! meglepett smiley

válasz erre