Az utolsó pillanatban vette észre a NASA, hogy egy óriási aszteroida veszélyesen közel kerül a Földhöz

2019. szeptember 23.
3.9591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét csődöt mondott a NASA megfigyelőrendszere - világított rá nemrégiben a BuzzFeed beszámolója, amiből kiderült, hogy még az amerikai űrhivatalt is meglepte a közelmúltban a 2019 OK nevű aszteroida, mely veszélyes közelségben haladt el a bolygó mellett.

Az említett lap néhány kiszivárgott e-mailre hivatkozva hozta nyilvánosságra mindezt, így kiderült, hogy a NASA gyakorlatilag nem vette észre a Földtől 64 ezer kilométerre élszáguldó égitestet, ami potenciális veszélyt jelentett planétánkra nézve, hiszen becsapódva 80 kilométeres sugarú körben mindent elpusztított volna maga körül.

A kiszivárgott levelezésben Lindley Johnson, a NASA egyik tisztje leírja, hogy a kérdéses aszteroida valahogyan átjutott a megfigyelőrendszerükön, így valóban itt lenne az ideje megadnia a támogatást az amerikai kormánynak egy olyan szisztéma kiépítésére, mely hatékonyabban fel tudná ismerni, ha veszélyes égitest közelít bolygónk felé.
beszámolója, amiből kiderült, hogy még az amerikai űrhivatalt is meglepte a közelmúltban a 2019 OK nevű aszteroida, mely veszélyes közelségben haladt el a bolygó mellett.'>
3 hozzászólás

CharlieFirpo

4 éve, 11 hónapja és 24 napja

Jól működik a megfigyelőrendszer! röhögő smiley

válasz erre

zender

4 éve, 11 hónapja és 24 napja

És ez már nem az első. Komoly védelmünk van mit ne mondjak. röhögő smiley

válasz erre

techiii

4 éve, 11 hónapja és 24 napja

Még jó h ennyi műholdunk van és ennyi NASA-s emberke ül és figyel.

válasz erre