Az utolsó Jedik valójában nem is volt rossz, csak az orosz trollok húzták le az interneten

2018. október 03.
3.5761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rengetegen vannak, akik még mindig alábecsülik az internet hatalmát, holott egy összefogó támadással ma már szinte bárkit és bármit tönkre lehet tenni, és egy érdekes tanulmány szerint pontosan ez történt a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik filmmel is.

Köztudott, hogy Az utolsó Jedik nem volt a népszerű sci-fi sorozat legjobb és legemlékezetesebb epizódja, legalábbis az internetes kritikák és a közösségi médiába került vélemények szerint, amin több rajongó meglepődött, hiszen bár klasszikus talán tényleg nem lesz belőle, ellenben azért olyan rossz sem volt, mint sok kritika állította.

Morten Bay, a Dél-Kaliforniai Egyetem egyik szakértője szerint pedig ez nem véletlen, hiszen alaposan megvizsgálta a film megjelenése után befutott Twitteres kritikákat, melyek alapján úgy véli, hogy a művet negatív színben feltüntető emberek több mint 50 százaléka - a profilok, a bejegyzések minősége és egyebek alapján - valamilyen internetes troll vagy egyszerű bot volt.

Sőt mi több, Morten Bay odáig merészkedett tanulmányában, hogy az oroszokat kiáltotta ki felelősnek, lévén a film lehúzásával bizonyos - főként szélsőjobboldali - szervezetek ebben a formában politikai ügyekért is ki tudtak állni, ha úgy formálták a beszélgetéseket.

Morten szerint a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik sokkal kevesebb valós negatív kritikát kapott, mint amennyi ténylegesen megjelent róla a közösségi oldalakon, amivel az orosz trollok és botok közvetlenül elérték a film rossz megítélését, de egy sor más vitát is kirobbantottak, ezáltal más szinteken is befolyásolhatták a társadalom véleményét.
5 hozzászólás

SZSZFilm

5 éve, 11 hónapja és 26 napja

Persze! Biztosan az oroszok, miatt **** Az Utolsó Jedik. Nem éppen azért, mert talán nem kellett volna felrugni a Star Wars univerzum szabájait, amit George Lucas és sok író (és persze a rajongók) felépítettek! És nem éppen azért, mert a mostani filmeknek nincs tartalmuk, csak látvány és feminácizmus! Á, dehogy! (irónia)

válasz erre

Fikarc

6 éve, 8 napja

Ez a film **** volt. Pont.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 8 napja

Ez egy elvesztegetett epizód szerintem. Luke sokkal epikusabb részt érdemelt volna.

válasz erre

Direktor

6 éve, 8 napja

Ritka **** film volt sajnos. Óriási baklövés.

válasz erre

WickedSick

6 éve, 8 napja

Vagy csak szimplán rossz a film. röhögő smiley

válasz erre