Az USA nyilvánosan megvádolta Észak-Koreát a WannaCry zsarolóvírus elindítása miatt

2018. szeptember 10.
3.0691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy közel 200 oldalas dokumentumot hozott nyilvánosságra a minap az USA Igazságügyi Minisztériuma a korábbi évek hackerbotrányai kapcsán, melyben kijelentik, hogy határozottan Észak-Korea a felelős a WannaCry zsarolóvírus elindításáért.

Hogy egészen pontosak legyünk, a dokumentum egy az FBI által is körözött észak-koreai kémet és hackert tett felelőssé a történtekért, sőt még a Sony elleni 2014-es támadást is az ő számlájára írták fel más egyéb digitális bűncselekmények mellett.

A Washington Post összefoglalója szerint a kérdéses ügynök Park Jin Hyok volt, aki Észak-Korea vezetésének megbízásából végzett aknamunkát az USA területén, társaival együtt pedig nemcsak az említett bűncselekményeket követték el, hanem még annak a Lazarus-csoportnak is a tagjai voltak, akik 2016-ban 1 millió dollárt loptak el egy bangladesi bankból.

Észak-Korea természetesen tagadja az USA vádjait, melyek példátlanok a történelemben, hiszen korábban még Amerika soha nem támadta ilyesmivel Koreát, ami ismét visszavetheti a két állam javuló kapcsolatát.
4 hozzászólás

Direktor

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagyon egymásnak vannak ezek most feszülve.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Trump szerintem ezen nem fog fennakadni. Twitteren már megüzente, hogy örül az interkontinentális rakéták hanyagolásának a pár napja tartott hatalmas katonai parádéról (fenyegető beszéd sem volt, gazdaságról beszéltek csak). Dél-Korea sem, ők jövőhéten mennek Északra. A déli elnök még az ellenzéki pártokat is akarja vinni -magyaroknak ez elképzelhetetlen röhögő smiley-, valamint Trumpot is kérte, hogy legyen békés. röhögő smiley Plusz ez a Trump-Kim találkozó előtt történt, még egy ok, hogy Trump ne törődjön vele.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Alakul a buli! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Lazán nyomják.

válasz erre