Az űrvállalatok is súlyos összegeket ölnek az 5G technológiába

2019. október 20.
11.3471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A különféle űrvállalatok számára is fontos, hogy a lehető leggyorsabban, a lehető legtöbb információ eljusson az emberekhez, így egy sor nagyvállalat telepít műholdakat az extra sávszélesség érdekében.

Ezenfelül világszerte fejlesztik a felszereléseiket a Földön az internetszolgáltatók, hogy paritásban legyenek a műholdak képességével. Olyan cégek ambícióiról beszélünk, mint például a SpaceX, de még az Amazon is készülődik erre, ebből fakadóan pedig a késleltetésmentes nethasználat is akadálytalanná válhat - akár például a Netflixezés élménye.

A hasonló törekvéssel bíró vállalatok között továbbá ott feszít a OneWeb is, akik tervezik, hogy 5G-s műholdakat építenek ki, így nem kizárt, hogy inkább előbb, mint utóbb fog megvalósulni ennek az elterjedése. Tökéletesen példázza a SpaceX Starlink műholdjai, hogy mennyire súlyos összegeket is ölnek az űrvállalatok ebbe az ágazatba, hiszen 30 ezer szatellitet készülnek telepíteni.
3 hozzászólás

betyár

4 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nagyon rákattantak most az 5g-re.

válasz erre

Fikarc

4 éve, 10 hónapja és 17 napja

Az lesz a vége hogy visszaköltöznek a műholdakra a videós tartalmak, csak most nem a tévék jönnek majd onnan hanem a stream! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 10 hónapja és 17 napja

Remélem a SpaceX nem fogja megcsinálni ezt a 12 ezer műholdas dolgot, ez nagyon gáz.

válasz erre