Az űrhajósok lakhatását szolgálhatnák a Hold mély üregei

2019. június 24.
4.0841
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mint azt bizonyára mindenki tudja, a Hold felszíne nagyon egyenetlen, és tele van különféle méretű, illetve mélységű üregekkel, melyek felhasználhatóságának a Carnegie Mellon University most egy komplett tanulmányt szentelt.

Mindezt ráadásul a NASA támogatásával, akik 2 millió dollárt adtak az egyetem munkatársainak arra, hogy kidolgozzanak néhány lehetséges alternatívát ezeknek a gödröknek a felhasználására, aminek részeként kiderült, hogy az üregek fontosabbak lehetnek, mint elsőre gondolnánk, hiszen tele vannak értékes ásványokkal, sőt fagyott vízzel is, melyek a kolonizálás során fontosak lehetnek.

Sőt mi több, a tanulmány szerint ezek a gödrök jelenthetnék az űrhajósok lakhelyét odafent, hiszen védelmet nyújtanának a radioaktív sugárzástól. A Skylight névre keresztelt projekt természetesen a találgatások helyett komplett bizonyítékokkal is szolgálni szeretne, ezáltal a cél az, hogy egy olyan holdjáró eszközt építsenek, ami feltérképezné ezeket a gödröket, így ha a kapcsolódó képek és részletek elkészülnek, akkor bővebben is hallhatunk majd ezeknek a mélyedéseknek a kihasználásáról.
tanulmányt szentelt.'>
4 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

De szuper elképzelés! meglepett smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Na igen ez okos döntés. Csak már tartanánk ott.

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Az komoly. meglepett smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Hmm, érdekes hogy ez csak most jutott eszükbe, én azt gondoltam volna hogy ez evidens. meglepett smiley

válasz erre