Az űrben való szülést tanulmányozná egy holland startup

2019. január 07.
3.6261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő célt tűzött ki maga elé egy a SpaceLife Origin néven ismert holland startup, akik egy hipotézis bizonyításának érdekében szeretnék tanulmányozni az űrben szülés folyamatát.

Az első tesztek várhatóan 2024-ben indulnak majd el, ha találnak annyi vállalkozó kedvű kismamát, akik pont akkor lesznek terhesek, és beleegyeznek abba, hogy a világ legjobb orvosaival együtt felküldik őket a világűrbe, hogy odafent születhessen meg a kisbabájuk. Hogy mi értelme mindennek?

Ez egy nagyon jó kérdés, azonban egyszerűbb rá a válasz, mint gondolnánk, a SpaceLife Origin ugyanis minden erejével az idegen bolygókon, a világűrben való élet és élhető környezet kialakításán, illetve tanulmányozásán dolgozik, ezáltal szerintük a jövőben az emberi faj fennmaradásához elengedhetetlen lesz, hogy tanulmányozzák az űrben való születés sajátosságait.

A projekt egyelőre még nagyon gyerekcipőben jár, ezáltal a hollandoknak rengeteg pénzt, egy rakétát, speciális felszereléseket és önkénteseket is be kell szerezniük ahhoz, hogy mindent kivitelezni tudjanak, hovatovább rengeteg előzetes kutatás szükségeltetik az első tényleges kísérletekhez, lévén az orvostudomány jelenlegi állása szerint a szüléshez és a születéshez, hovatovább a kisbabák egészséges kifejlődéséhez a gravitáció jelenléte alapvető fontosságú.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 8 hónapja és 24 napja

Igen érdekes kísérlet ez, szerintem jogilag sincs rendben, mert egy gyerek élete a tét.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 8 hónapja és 24 napja

Ha egyetlen jelentkezőt is találnak, én azon már meg fogok lepődni.

válasz erre

Harder

5 éve, 8 hónapja és 24 napja

Na ne szopassatok! röhögő smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 8 hónapja és 24 napja

Lehet ki se bírná a baba.

válasz erre