Az új-zélandi mészárlás miatt a Facebookot és a Youtube-ot is beperelték

2019. március 28.
4.4891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas mészárlást tervezett március 15-én egy férfi egy új-zélandi mecsetben, ahol az 50 halálos áldozattal járó akciót az elkövető 17 percen át akadálytalanul streamelte a Facebookon keresztül, ahonnan csak 29 perccel a rögzítés után került le a felvétel.

Ez alatt az idő alatt azonban világszerte már rengetegen látták és mentették a felvételt, ami a mai napig visszatér a közösségi oldalon vagy a videómegosztón, akik láthatóan tehetetlenek voltak mind az élő közvetítés idő előtti leállításában, mind abban, hogy a felvétel végérvényesen eltűnjön az éterből.

Emiatt egy francia muszlimokat tömörítő szervezet, a CFCM úgy döntött, hogy pert indítanak a Facebook és a Youtube ellen is azért, mert nem sikerült elég gyorsan és hatásosan fellépniük a történtek ellen.

A közösségi oldalak nem nyilatkoztak érdemben a feljelentés kapcsán, így a Facebook egyelőre csak egy vizsgálatról adott hírt, míg a Youtube kiemelte, hogy ők minden esetben az irányelveik szerint cselekedtek, ergo nem követtek el szabálysértést.
5 hozzászólás

KalandMester

5 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ezzel az a baj, hogy csak 50-t........... Am láttam a videót csinos mészárlást rendezet, nem az első ilyen megmozdulása volt. Fegyverein hires neves harcosok, hősők, királyok nevei szerepeltek akik harcoltak a muszlimok ellen többek közöt Hunyadi János, és Hunyadi Mátyás neve is. Mindezen "negativ" dolgokat mondom annak fényében, hogy nap, mint nap érintkezek muszlimokkal és ennél többre nem is valók.

válasz erre

TEchie

5 éve, 5 hónapja és 26 napja

Helyes, pereljék is őket.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 5 hónapja és 26 napja

Biztos lesz valamilyen büntetés.

válasz erre

Porthos

5 éve, 5 hónapja és 26 napja

Nem csoda. Le kellett volna időben tiltani.

válasz erre

Levi87

5 éve, 5 hónapja és 26 napja

Na már megint egy örült.

válasz erre