Az ujjlenyomat-olvasós lakattal te is garantált biztonságban tudhatod a dolgaidat

2017. január 06.
3.7161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Külön innovációs díjat zsebelt be a CES 2017 keretein belül - ezért is figyelt fel rá külön a sajtó - a BenjiLock névre keresztelt lakat, amely a hagyományos, kulccsal vagy számkóddal nyitható változataival ellentétben a biológiát használja fel biztonságunk érdekében.

A kérdéses zárszerkezet ugyanis a világ első olyan lakatja, amelyet ujjlenyomat-olvasóval láttak el, ezáltal csak és kizárólag a saját biológiai sajátosságunknak tekinthető ujjlenyomattal nyithatjuk ki, miközben okos funkciói révén rengeteg dologra meg tudjuk majd tanítani.

Az ujjlenyomat-olvasós lakattal te is garantált biztonságban tudhatod a dolgaidat - 2. kép

A lakat ugyanis képes lesz négy eltérő ujjlenyomat felismerésére, sőt mi több arra is, hogy bizonyos számú sikeretlen azonosítás után letiltson, és kizárólag kulccsal legyen nyitható, ami nagyjából feleslegessé is teszi a készüléket, hovatovább megválaszolja azt a kérdést, hogy mi történik, ha a lakat beépített akkumulátora lemerül.

Az ujjlenyomat-olvasós lakattal te is garantált biztonságban tudhatod a dolgaidat - 3. kép

Az okos lakat várhatóan 80 dollárba, tehát közel 25 ezer forintba kerülhet majd a megjelenéskor, de bővebb információkat a gyártó még nem árult el róla.
2 hozzászólás

techiii

7 éve, 10 hónapja és 27 napja

Azért egy ujjlenyomatot nem olyan nehéz lemásolni...

válasz erre

rDAVE

7 éve, 10 hónapja és 27 napja

A biztonságérzetem ott bukott, hogy ezt fel lehet törni a kulcsnál és digitálisan is. Semmivel nem biztonságosabb, mint egy átlagos lakat, csak drágább, ha levágják. röhögő smiley Ráadásul ez szoba lakat, biztos nem bírja jól a kinti időjárást.

válasz erre