Az új esztendő már a 8K-s televíziók éve lesz

2019. január 02.
3.7791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A várakozásoknak megfelelően alig kezdtük meg a 2019-es esztendőt, de az iparág máris a 8K-s televíziók és kijelzők évének kiáltotta ki az előttünk álló hónapokat - hozzátennénk gyorsan, hogy nem véletlenül.

A Digitimes legfrissebb jelentései szerint ugyanis idén minden eddiginél több gyártó kezd bele a 8K-s LCD panelek gyártásába, melyeket kifejezetten televíziókhoz terveznek, vagyis 2019-ben egyre több termék jelenhet meg a piacon, amivel párhuzamosan folyamatos árcsökkenést is tapasztalhatunk majd, noha az árcédulák értelemszerűen még mindig meghaladják a jelenlegi HD és 4K felbontású televíziók kategóriáját.

A lap információi szerint a 8K-s tévék leginkább 65 és 75 hüvelykes modellekben lesznek a legnépszerűbbek 2019-ben, és miközben érezhetően csökken majd a kereslet a HD felbontású készülékek iránt, a 4K-s televíziók aránya világszinten 47 százalékra emelkedhet az esztendő végére.

A Digitimes forrásai szerint jelenleg a Samsung Display, az Innolux, az AU Optronics, a BOE Technology és a China Star Optoelectronics Technology gyáraiban készülnek 8K panelek, akik gyakorlatilag le is fedik a piac jelentős részét.
3 hozzászólás

Porthos

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Semmi értelme, ahogy már a 4K-nak se sok.

válasz erre

betyár

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nem hinném, hogy erre fel lennénk készülve. Tök felesleges.

válasz erre

login_password

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nagyon feleslegesnek tartom ezt még. Annyira szűk a réteg akit ez érdekel és meg is veszi azt.

válasz erre