Az új Dell SonicWALL TZ tűzfalak nagyobb biztonságot, értéket és teljesítményt nyújtanak

2015. augusztus 24.
6241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Dell bejelentette a Dell SonicWALL TZ vezeték nélküli tűzfal termékcsaládját.

A széles körű vezeték nélküli hálózatbiztonsági megoldások lehetővé teszik, hogy a vállalkozások egy egyszerű hálózati beállítás után egy felügyeleti konzol segítségével élvezhessék a vállalati szintű 802.11ac vezeték nélküli teljesítmény és biztonság előnyeit. Ehhez ráadásul alacsonyabb teljes birtoklási költség mellett juthatnak hozzá. Az új tűzfal termékcsalád kitűnő választás a kis- és középvállalkozások, illetve a több telephelyen működő nagyvállalatok számára egyaránt.

A vezeték nélküli működés a legtöbb vállalkozás számára többé már nem egy válaszható lehetőség, hanem olyan kötelező megoldás, amely meghatározó versenyelőnyhöz juttathatja a szervezetet. Azzal, hogy egy vállalkozás beemeli a vezeték nélküli működést a biztonsági rendszerbe, elkülönítheti a vendégfelhasználókat az alkalmazottaktól, és a védelmi irányelvek következetes rendszerét alakíthatja ki. A nem megfelelő tűzfalak miatt a vállalat védtelenné válhat az olyan támadásokkal szemben, amelyek miatt akár több millió forintos helyreállítási költséggel, illetve a márkaértéket csökkentő felmérhetetlen kárral számolhat, és a nagyközönség bizalmát is elveszítheti. A gyenge és elavult tűzfalak valamint behatolás-észlelő rendszerek nem ismerik fel a modern, titkosított fenyegetéseket, így a kiberbűnözők könnyedén, a lelepleződés veszélye nélkül tudnak kártevőket csempészni a hálózatba és adatokat lopni onnan. A hálózati teljesítmény és a felhasználói hatékonyság jelentősen visszaesik, amikor a tűzfalat maguk alá temetik az olyan számításigényes műveletek, mint például az SSL-forgalom visszafejtése és vizsgálata. Ahogy azt a Dell 2015. évi jelentése a biztonsági fenyegetésekről is mutatta, egyre több vállalatot fenyegetnek a ?bujkáló?, az SSL/TLS-titkosítású forgalmat kihasználó támadók, ezért kulcsfontosságú, hogy a tűzfalak a vezetékes és a vezeték nélküli forgalmat is megfigyelés alatt tudják tartani.



A biztonságos vezeték nélküli kapcsolat növeli az alkalmazottak, a helyszínen dolgozó partnerek és az alvállalkozók hatékonyságát, az ügyfélélményt és elégedettséget, valamint a forgalmat és a vásárlói hűséget. Mindezt kevesebb kiadás mellett, mint amibe egy vezetékes infrastruktúra telepítése kerül. A vezeték nélküli teljesítményszinteknek  az elfogadható szintű szolgáltatási szintek biztosítása érdekében támogatniuk kell a különböző, nagy sávszélességet igénylő mobilalkalmazásokat, például HD-videókat vagy VoIP hangátvitelt.

Sok szervezet aggódik amiatt, hogy a fokozott biztonság csökkenteni fogja a hálózat teljesítményét. Erre nyújtanak megoldást a Dell átfogó vezeték nélküli, egyszerűen telepíthető és kezelhető hálózatbiztonsági megoldásai. A vezetékes hálózatokkal összevetve mélyrehatóbb csomagvizsgálatot (deep packet inspection, DPI), nagyobb biztonságot és kivételes teljesítményt biztosítanak olyan teljes birtoklási költség mellett, amely alacsonyabb egy vállalati szintű tűzfal telepítésénél.

Vállalati szintű biztonság és nagy teljesítményű vezeték nélküli hozzáférés

A Dell vezeték nélküli hálózatbiztonsági megoldásai a nagy teljesítményű 802.11ac vezeték nélküli technológiát ötvözik az új generációs vezeték nélküli TZ sorozatba tartozó tűzfalakkal, hogy biztosítani tudják a vállalati szintű vezeték nélküli teljesítményt és drasztikusan leegyszerűsítse a hálózati beállítást és felügyelet. Az új TZ sorozatba tartozó tűzfalak a hálózatba érkező és onnan kimenő forgalom vizsgálatával és a hálózati fenyegetések eltávolításával biztosítják a vezeték nélküli hálózatok védelmét. A mélyreható csomagvizsgálat (DPI) segítségével az új megoldások gondoskodnak a kiemelkedő teljesítményről, miközben megóvják a hálózatot a vezeték nélküli behatolási kísérletektől. Az új Dell SonicWALL TZ vezeték nélküli sorozat előnyei:

Kivételes biztonság, amely rendkívül hatékony kártevőellenes és a behatolásokat megelőző, már bizonyított architektúrájával megvédi a hálózatot a legújabb típusú kifinomult fenyegetésektől. A mélyreható csomagvizsgálat (DPI) minden típusú forgalom, így az SSL-titkosítású kapcsolatok esetén is magasabb szintű védelmet biztosít.


Mélyreható csomagvizsgálat, amely behatolás-megelőző, SSL-visszafejtési és -vizsgálati, alkalmazásvezérlési és tartalomszűrési technológiák egész sorát használja fel a forgalom megtisztítására. Olyan megoldásokat, amelyek széles körű védelmet biztosítanak a nem engedélyezett behatolások, rosszindulatú webhelyek és rejtett kártevők ellen. A Dell SonicWALL TZ600 67 százalékkal gyorsabb DPI-teljesítményt biztosít a Fortinet FG-100D tűzfalnál.


Rugalmasság és méretezhetőség, hogy bárhol biztosítható legyen a biztonságos és nagy sebességű 802.11ac vezeték nélküli kapcsolat. Az integrált vezeték nélküli kapcsolatot használhatják azok, akik a tűzfal közelében dolgoznak. Emellett nagyobb telepítéseknél több külső Dell SonicPoint vezeték nélküli hozzáférési pont is kiépíthető a vezeték nélküli LAN-hoz kapcsolódó felhasználók és eszközök számának igény szerinti növeléséhez.


Fájlok vizsgálata vonalsebességen a fájlméret korlátozása nélkül. A Dell vezeték nélküli megoldásai a legújabb technológiák és az új 802.11ac szabvány alkalmazásával biztosítják a konkurens 802.11n technológiára jellemző sebesség mintegy háromszorosát. Ez lehetővé teszi, hogy a vezeték nélküli kapcsolat láthatatlanná váljon a felhasználók számára, mivel nem kell többé fájlok letöltésére várakozniuk.


Kiemelkedően alacsony teljes birtoklási költség és felhasználóbarát grafikus felhasználói felülettel együtt a telepítés és a felügyelet leegyszerűsítésével csökkenti a kiadások mértékét.

Elérhetőség:

A Dell SonicWALL TZ300 Wireless-AC, TZ400 Wireless-AC és TZ500 Wireless-AC már elérhető, a SOHO Wireless-N bevezetésére pedig augusztusban kerül sor.
A Dell SonicPoints vezeték nélküli hozzáférési pontok már elérhetők.
nincs még hozzászólás