Az új Android mellett már nem kell félned, hogy frissítés után meghal a telefonod

2017. augusztus 23.
3.6861
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy régóta kért, sőt egyenesen követelt újdonságot sikerült megvalósítaniuk a fejlesztőknek a legújabb Android operációs rendszer részeként, ami meggátolja, hogy a jövőben teljesen meghaljon a telefonunk egy frissítéstől.

Androidon ugyanis sajnos elég gyakori volt, hogy egy ártatlannak tűnő rendszerfrissítés teljesen megölte a telefont, vagy legalábbis eltüntetett róla számunkra fontos dolgokat, azonban az Android Oreo esetében megérkezett végre a Rescue Party funkció, amivel sikerülhet elkerülni a frissítési folyamat során fellépő esetleges bootloopot.

A funkció egyelőre csak a legújabb Androidot használók számára érhető el, lényege pedig az, hogy amint a rendszer problémát, vagy összeomlásokat érzékel, a Rescue Party azonnal közbeavatkozik, és megakadályozza a katasztrófát.

Ha ez mégis bekövetkezne - vagy valami más probléma lépne fel -, akkor a funkció recovery módban bootolja újra a telefont, és felajánlja a gyári beállítások visszaállításának lehetőségét.

A Rescue Party egyébiránt automatikusan életbe lép abban az esetben, ha öt perc alatt több mint öt alkalommal újraindult a készülék, vagy egy a rendszerhez kapcsolódó applikáció 30 másodpercen belül több mint ötször összeomlik.
3 hozzászólás

Harder

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Rég várt funkció!

válasz erre

TEchie

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ideje volt. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ez a funkció már nagyon ráfért erre a rendszerre! röhögő smiley

válasz erre