Az Ubuntu mellett a Fedora és az openSUSE is érkezik a Windows Store-ba

2017. május 12.
4.0371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Hamarosan több Linux disztribúció is megjelenik a Windows szoftver boltjában, mint telepíthető applikáció, erről számoltak be egy konferencián a redmondi cég illetékesei.

Nem, ez nem valami április tréfa, azzal kicsit elkéstünk volna, nem is hallucináció, hiszen a Microsoft-tól Terry Myers vázolta a cég terveit a szokásos Build konferencián megrendezett előadáson.

Akik folyamatosan követik az oldalunkat, nekik minden bizonnyal nem jelent újdonságot a technológia, hiszen egy hosszú cikk keretein belül számoltunk be a WSL működéséről korábban. A szakember azt is elmondta, hogy nem csak az Ubuntu, de a Fedora és az openSUSE is a tervek közt szerepel, sőt várhatóan e három, esetleg még több operációs rendszer egyidejű megjelenésére számíthatunk ősszel a Windows Store-ban.

Ez nagy segítség lesz a felhasználók mellett a fejlesztőknek is, hiszen ezáltal egyre inkább ki tudják majd váltani a Windows alatti virtualizációt akkor, ha éppen egy Linux disztribúcióra van szükségük.
1 hozzászólás

VDemon

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Tényleg nagyon beépítik! Ős-linuxosként kicsit nekem ez fura de végülis érthető lépés MS részéről, mert azt szeretné hogy minden rendszer egy felett...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink