Az Ubuntu innovációval készül az MWC-re

2017. február 23.
3.3071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Már csak alig 5 nap van vissza az idei MWC gáláig, amelyet a legtöbbünk a piacvezető okostelefon gyártók újdonságai miatt vár, de ne feledkezzünk meg arról, hogy mellettük több más, kisebb és nagyobb cég is jelen lesz, köztük a Canonical is, amely Linux alapú innovatív megoldással készül.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy mit is várunk annyira, de most lássuk, hogy mivel is készül az Ubuntu mögött álló cég a barcelonai kiállításra. Egyrészről jelen lesz a Fairphone 2, amelyen az éppen nehéz időket megélő Ubuntu Touch kapott helyet, ám ezzel el is lövik a mobil részleggel kapcsolatos újdonságokat.

Rendben, de akkor mit hoznak még, hangozhatna jogosan a kérdés, amire a választ a legújabb digitális aláírást segítő technológiákkal, otthoni automatizáló berendezésekkel és kütyükkel, valamint most először okos sisakkal szeretnének demonstrálni.

Bizony, a Canonical is belép a kiterjesztett valóságra építkező piacra, amit a DAQRI-vel közösen fejlesztett sisakkal szeretnének szemléltetni, amelynek szoftveres hátterét a népszerű Ubuntu adja. E mellett a két, Ubuntu Core és Android rendszerrel rendelkező interaktív robot is a standnál lesz, amelyek a REEM és REEM-C nevet viselik.
4 hozzászólás

VDemon

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

TEchie írta:
Vajon miben udnak újak, mások lenni mint az eddigi megoldások?
Hamarosan megtudjuk mosolygó smiley, pár nap.

válasz erre

inkognito

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

Ez izgalmasan hangzik.

válasz erre

TEchie

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

Vajon miben udnak újak, mások lenni mint az eddigi megoldások?

válasz erre

VDemon

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

Mindenbe belevágnak és semmit nem fejeznek be rendesen. Rossz az irány.

válasz erre