Az Ubuntu és Gnome csapat összedolgozik a Unityról Gnomera váltás megkönnyítése érdekében

2017. szeptember 17.
3.3591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Ubuntu 17.10-es változatának megjelenéséig még körülbelül egy hónap van hátra, így jogosan mondhatjuk, hogy a hajrá megkezdődött, ennek érdekében a Gnome és az Ubuntu fejlesztői csapata közös munkába kezdett a zökkenőmentes rajt végett.

A napokban debütált a népszerű Gnome asztali környezet 3.26-os verziója, ami alapértelmezésként az Ubuntu 17.10 sessionje lesz, de az újdonság megjelenése, valamint a Unityról váltó Linux disztribúció debütálása közt nagyon kevés az idő, így a Canonical segítséget kért a Gnome csapatától.

Az együttműködés célja a hibátlan start, főleg mivel az Ubuntu 17.10 lesz az első Linux variáns, amely előtelepítve érkezik a legújabb Gnome asztali környezettel, így a fejlesztői csapat szinte az összes dokumentációját megosztotta a Canonicallal.

A képlet egyszerű, ugyanis azért történt ez, mert az Ubuntu hosszú évek óta a Unity felület köré építette a rendszert, a csapat agya is erre van ráállva, így ez a manőver megkönnyítheti a Unityról való átállást a Gnomera, fejlesztői szemszögből.
3 hozzászólás

TEchie

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Jó az ilyen együttműködés, ennek csak előnyei lehetnek a felhasználók számára!

válasz erre

Mordorer

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ügyesek hogy összefognak.

válasz erre

VDemon

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ügyesen csinálják, így kell ezt!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink