Az Ubuntu Budgie is dobta a 32 bites támogatást

2018. május 04.
4.2601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az idő előrehaladtával szépen lassan mindenki elengedi a régebbi architektúrát használók kezét, így ezen felhasználóknak is modernebb vas után kell nézniük, amennyiben továbbra is a friss operációs rendszert szeretnék használni, most éppen az Ubuntu Budgie-t futtatókon a sor.

A cikk írásának pillanatában kaptuk azt a hírt, hogy az Ubuntu Mate csapata sem támogatja a továbbiakban a 32 bites gépeket, így a legújabb 18.10-es változat már csak 64 bitesként lesz tölthető - de térjünk vissza a Budgie-ra.

Az Ubuntura alapozó Budgie is csak az őszi kiadásban, a 18.10-ben számolja fel a korosnak számító hardverek mellé járó humán erőforrásokat, így több és minőségibb munkaóra jut a 64 bites forrásoknak, ezzel párhuzamosan pedig már csak 64 bites ISO-k lesznek jelen a letöltési szekciókban.

David Mohammed a Budgie csapattól azt nyilatkozta, hogy ez nem egy támadás a 32 bites felhasználók ellen, amit jól tükröz az is, hogy egy darabig még a régebbi operációs rendszerek és az i386-os csomagtárolók támogatása is megmarad, ellenben az újabb fejlesztéseik már csak a modern hardvereket támogatják.
5 hozzászólás

willy36

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Igazából van egy kis atomos netbook-om ahhoz használom a 32 bitest, utazáskor még megteszi amit kell döcögve, csak sajnáltam megválni tőle, de jöjjön a 64 bit, majd én is fejlesztek. Tény, elrakhatom , 20 év múlva előveszem, addigra sokat fog érni egy régi gép, meg ezt nem érinti a spectre sebezhetőség, kölcsön adom majd a NASA-nak ha biztonságos procit keresnek mosolygó smiley 32 bitre ott vannak a puppy linuxok egy darabig, bár ott is váltanak

válasz erre

VDemon

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Nagyon helyes, ne is foglalkozzanak feleslegesen vele, csak egy plusz hibalehetőség, használni meg már alig használja valaki...

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Teljesen érthető is.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Lassan mindenki elengedi. Már a telefonok is mind 64 bitesek. röhögő smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Jól is teszik. Maradjon meg egy két kis cuccnak, pl raspberry de a többiek ne csináljanak külön disztrókat 32 bitre.

válasz erre