Az Uber 2020-ban már tesztelné az első repülő autókat

2017. április 27.
3.3561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagy valószínűséggel az Uber lehet az egyik első olyan vállalat, amelyik repülő autókkal hódítaná meg a személyszállítás piacát, hiszen a cég az Uber Elevate eseményen bejelentette, hogy 2020-ban már tesztelnék ezt az új típusú szállítási módot.

A cég elmondta, hogy elképzeléseik szerint a jövőben apróbb elektromos repülőgépeknek fenntartott hálózatok épülhetnek ki minden nagyvárosban, amelyek képesek gyorsan és biztonságosan elvinni az utasokat a céljaikig, és mivel a fel- és leszállás a helikopterek módjára vertikálisan történne, ezért ezeknek a gépeknek nem lesz szükségünk nagyobb helyre, mint egy autófeljáró.

Az Uber ehhez a jövőképhez fejleszt már hónapok óta repülő járműveket, amivel nemcsak a gyorsabb személyszállítás a cél, hanem a légszennyezés csökkentése és az állandó dugók megakadályozása is.

A cég úgy véli, hogy 2023-ra már komplett hálózatok épülhetnek fel ehhez kapcsolódóan, amihez ők már javában készítik az első gépeket, méghozzá olyan partnerekkel, mint a Mooney, az Aurora Flight Sciences, a Bell Helicopter, az Embraer vagy a Pipistrel Aircraft.

Az Elevate projekthez egyébiránt már most csatlakozott Dubai, Texas és Dallas-Fort Woth, ahol 2020-ban az Uber tesztelheti a légi fuvarozást, aminek az ára szerintük alig lesz drágább, mint ma az UberX, így nagyjából 37 ezer forint körül mozoghat egy fuvar, amit később akár 5-6 ezerre is csökkenteni tudnának.
4 hozzászólás

Belső ellenőr

7 éve, 7 hónapja

Ezt a butaságot felnőtt emberek még mindig eszik? Nem tudok mást csinálni ilyenkor csak újra rácsodálkozni a világra.
Semmit nem csinál az uber csak hazudik. Teszi mindezt azért, hogy az érdeklődést a cég iránt fenntartsa. Ez egy reklám ami végisöpör a neten - tök ingyen.
A Star Warson szocializálódott generáció már azt találgatja, hogy az uber leszállópályáin vajon egy X lesz vagy egy célkereszt? Juj de izgalmas, nem győzőm kivárni.

Nincs ilyen, nem akar ilyet, neki ez nem érdeke, nemhogy nem érdeke ez az érdekével kifejezetten ellentétes. Nincsenek önjáró autók és repülő taxik, szimpla kamu az egész. Őt egy dolog érdekli, csakis az a 25% amit a sofőröktől hajt be teljesen költségmentesen. Ezt pedig azért csomagolja számotokra ilyen szép színes dobozba, hogy ezt a tevékenységét minél tovább és minél akadálymentesebben tudja végezni.

Ezt képzett felnőtt emberek képtelenek átlátni?

válasz erre

Porthos

7 éve, 7 hónapja

Pont az Über? meglepett smiley A Teslától vártam volna valami hasonlót inkább.

válasz erre

Levi87

7 éve, 7 hónapja

Nehezen tudom elképzelni hogy a világ jelenlegi infrastruktúrája erre készen áll.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 7 hónapja

Az, hogy valaki ilyenen gondolkozik nem meglepő, de az Uber cég így ki van tömve?

válasz erre