Az RC mellett frissítés is érkezett a Mesa stabil verziójához

2017. április 18.
2.8971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Amíg egy héttel ezelőtt az volt a hír, hogy a debütáló Zesty Zapus-ban lesz elsőként megtalálható a stabil Mesa 17.0.3-as verziója, addig most már mindez a múlté, hiszen megérkezett a negyedik patch, míg a következő variáns új stádiumba lépett.
 

Míg a Mesa grafikus könyvtár legújabb frissítését követően már a 17.0.4-es build számmal rendelkezik, addig a következő változat fejlesztése új fázisba lépett, hiszen a Mesa 17.1 elérte az RC szakaszt, így az első Release Candidate már tölthető is.

Visszakanyarodva a 17.0-ás változatra, lássuk hol tudtak még teljesítmény növekedést kicsikarni a forrásból a fejlesztők. A 17.0.4-es verzió összesen 29 helyen módosult az elődhöz képest, és ezen módosítások túlnyomó többsége az Intel i985-öt érintették, de mellette, az Intel OpenGL, ANV Vulkan, RadeonSI, Nouveau, Galleon és Freedreno driverek is jobb működésre képesek most már.

A Mesa 17.1-es verziójának a fejlesztése olyan jó ütemben halad, hogy a mostani első RC kiadást követően három héten belül érkezhet a stabil verzió, tehát május elején ismét szintet léphet a Linux alatt való játékélmény.
1 hozzászólás

VDemon

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Ideje lenne hogy a játékfejlesztők is kihasználják ezeket a fejlődéseket...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink