Az összecsukható dupla képernyő lehet a jövő okostelefonjainak nagy újítása?

2016. november 21.
4.3511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A legtöbb ember biztosan egyetért abban, hogy az elmúlt 10 esztendő során az okostelefonok a külső megjelenés tekintetében kis túlzással egy helyben toporognak.

Nyilván jöttek nagyobb kijelzők, szebb vonalak és formák, de alapvetően minden készülék ugyanarra a sémára épült, és nincsenek akkora újítások, mint a régi telefonok esetében voltak például az összecsukható darabok.

Pontosan ezt sérelmezte a Japan Display csapata is, akik a hétvégén bemutatták a világ első olyan dupla kijelzőjét, amivel a jövőben akár drasztikus mértékben is megnövekedhetne az okostelefonok képernyőmérete.

Az összecsukható dupla képernyő lehet a jövő okostelefonjainak nagy újítása? - 2. kép

A Japan Display ugyanis állítólag a gyakorlatban is alkalmazná azt a korábban a technológiai fejletlenség miatt elvetett ötletet, miszerint elkészítik az első összehajtható, illetve kinyitható okostelefont, amelyet kvázi könyvszerűen lehetne nyitni és zárni.

Az új technológiának köszönhetően egy hagyományos 5 hüvelykes képernyőből rögtön 10 hüvelykest varázsolhatnánk, vagyis egy kisebb táblagépnyi kijelzővel lehetne úgy felszerelni a jövő okostelefonjait, hogy azok a méretüket tekintve nem változnának.

A Japan Display állítólag egy kínai gyártónak már eladta az ötletét, ezáltal jövőre legalább egy készülék már tartalmazhatná ezt az új megoldást, de ennél pontosabb részletek erről még nem láttak napvilágot.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 11 hónapja és 24 napja

Mekkora okosság! meglepett smiley Nagyon ötletes!

válasz erre

Tommy

7 éve, 11 hónapja és 24 napja

Ha teljesen ki lehet hajtani, akkor pedig megvalósul a kétoldalú kijelző! meglepett smiley Ez nagyon jó ötlet!

válasz erre