Az oroszok után Irán is betiltotta a Telegramot

2018. május 01.
3.5731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Sötét napok elébe nézhet a Telegram üzenetküldő szolgáltatás, vezetői ugyanis nem voltak hajlandóak engedni a politikai nyomásnak, hogy kiadják a hatóságoknak a titkosított üzenetküldő hozzáférését, aminek hatására az oroszoknál betiltásra került az applikáció.

A rendelkezés miatt tegnap több ezer ember vonult utcára Moszkvában, hogy hallassák a hangjukat az orosz intézkedés miatt, de az ellenzéki politikusok részvételével lezajlott demonstráció nem ért el különösebb célt, és bár a Telegram megígérte, hogy mindent elkövetnek azért, hogy működésképesek maradjanak Oroszországban, azonban az internetes szolgáltatók blokkolásával ők sem tudnak mit kezdeni.

Még ki sem hűlt a tinta a Telegram közleményén, máris kapták a következő döfést Iránból. Az ottani igazságügyi minisztérium ugyanis az oroszokhoz hasonló indokokkal tegnap betiltotta az üzenetküldő applikációt, amit egy több hónapon át tartó tárgyalássorozat előzött meg, melyben Hasszán Rohani, a jelenlegi iráni elnök alulmaradt a muzulmán főpapokkal szemben, akik a program tiltását szerették volna, és határozottságukkal el is érték céljukat.
4 hozzászólás

DarkZer0

6 éve, 5 hónapja és 2 napja

Én is drukkolok nekik, hiszen ezt használom aktívan. Viszont Win-re a desktop verziót nem tudomletölteni, nem engedi, csak WS-ből. Valaki rálesne nekem, hogy le tudná tölteni?

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 5 hónapja és 2 napja

Rájuk jár a rúd. Pedig egy üzenetküldőnek ilyennek KELL lennie. Drukkolok nekik hogy életben maradjanak.

válasz erre

Levi87

6 éve, 5 hónapja és 2 napja

Hát ez odabasz. röhögő smiley Még jön egy két ilyen állam de a többi helyen nem lesz gond.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 5 hónapja és 2 napja

Az autokráciákban nehezen értelmezik azt a szót, hogy titkosított. röhögő smiley

válasz erre