Az oroszok lézerágyúval mennének neki az űrszemétnek

2018. június 18.
6.9161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Oroszországról köztudott, hogy szeretik a többet erővel, mint ésszel elvet alkalmazni néhány probléma megoldása kapcsán, így az Orosz Szövetségi Űrügynökség nemrégiben rendhagyó megoldást jelentett be az űrszemét felszámolása kapcsán.

A kérdéses hivatal ugyanis az Orosz Tudományos Akadémiával közösen megvalósítana egy olyan lézerfegyvert, melyet azon túl, hogy egy optikai teleszkópból alakítanának át, szó szerint ráküldenének az űrszemétre, ergo lézerrel robbantgatnák fel a problémásabb darabokat az alacsonyabb Föld körüli pályán.

A technológia lényege röviden az lenne, hogy a lézer addig hevítené az űrben keringő szemetet, amíg azok lényegében darabjaira nem porladnának szét. Bár a jelenlegi becslések szerint az űrszemét között apróbb, maximum baseball labda nagyságú darabok találhatók, de ezek olyan sebességgel keringenek odafent, hogy komoly problémákat okozhatnak a fellőtt űrhajók számára is.

Érdekesség, hogy az oroszok előtt már a japánok is gondolkoztak azon, hogy lézerrel meg lehetne semmisíteni az űrtörmelék egy jelentős részét, így kíváncsiak vagyunk, hogy a jelenlegi tervezet végül megvalósulhat-e.
3 hozzászólás

inkognito

6 éve, 3 hónapja és 10 napja

Érdekes koncepció.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 3 hónapja és 10 napja

Előbb utóbb kell valami megoldást találni! Ez jónak tűnik. mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 3 hónapja és 10 napja

Okos megoldásnak tűnik!

válasz erre