Az oroszok attól félnek, hogy külföldi kibertámadások befolyásolnák az elnökválasztást

2018. február 21.
1.7411
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az orosz biztonsági tanács bejelentése szerint a közelgő elnökválasztások érdekében úgy határoztak, hogy megnövelik az ország kibervédelmét, hogy elhárítsák a külföldi hackerek és titkosszolgálatok minden próbálkozását.

Nikolai Patrushev, a szervezet titkára elmondta, hogy még őket is meglepte, hogy az utóbbi időszakban milyen jelentős növekedést mutatott országukban a külföldi titkosszolgálatok számítógépes tevékenysége, és bár egyszerű szavakkal a hackereket nem tudja majd távol tartani a próbálkozásoktól, ellenben kiemelte, hogy felkészültek rájuk.

A biztonsági tanács egyik első embere szerint tudomásukra jutott, hogy külföldi érdekcsoportok egy kifinomult forgatókönyv szerint megpróbálnak majd adatokat kinyerni Oroszország belső informatikai rendszeréből, esetleg befolyásolni a választásokat.

Patrushev szerint biztos abban, hogy a hackerek megpróbálják majd befolyásolni automatizált szavazatszámláló rendszerüket is, de szerinte amíg rengeteg tisztségviselő olyan külföldi szolgáltatásokat használ, mint a Google vagy a Yahoo, addig nem tudnak maximális biztonságot garantálni az elnökválasztásnak.

Az egyetlen megoldás a titkár szerint az lenne, ha az egyes választókerületek informatikai rendszereit egységes irányítás alá tudnák vonni, így elegendő lenne csak egyetlen központi szisztémát védeniük a behatolókkal szemben.
3 hozzászólás

Harder

10 hónapja, 2 hete

Mondjuk a Yahooban én sem bíznék. De gondolom, teljesen zárt, önálló rendszert építettek ki, nem egy Google szolgáltatásra támaszkodnak, mert za azért tényleg vicces lenne.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 2 hete

Ezt az ő szájukból hallani több mint vicces.

válasz erre

rDAVE

10 hónapja, 2 hete

Ugyan már, max attól félnek, hogy valaki valós választás hackkel oda. 99 óta egyszer volt másik elnök, de csak azért, mert Putyin helyett más indult, viszont ugyanaz maradt a kormánypárt, gyakorlatilag semmi nem változott. Másfelől ki is befolyásolta az amerikai választásokat?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink