Az Oracle nyert a Google-lel szemben

2014. május 12.
4611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Egy amerikai cégbíróság szerint az Oracle jogosan követelhet kártérítést a Google-tól, vagyis beperelheti a keresőóriást, amiért megsértette szabadalmi jogait, és felhasználta az Oracle Java-programjának bizonyos elemeit.

Múlt hét pénteken döntöttek Washingtonban arról, hogy az Oracle jogosan követelhet kártérítést a Google-tól.

Az illetékes fellebbviteli bíróság a korábbi döntést felülvizsgálva úgy ítélte meg, hogy a Google megsértette az Oracle szabadalmi jogait.

A kérdés már régóta közszájon forog, és a San Franciscó-i bíróság (alsó fokú) már hozott is döntést ez ügyben korábban. Akkor úgy ítélték meg, hogy az API (alkalmazásprogramozási felület) nem esik szabadalmi oltalom alá, ám most ezzel ellentétes döntés született. A Google a Business Insidernek állásfoglalásában úgy nyilatkozott, csalódottak az ítélet miatt.

Az Oracle eredetileg több mint 6 milliárd dollár kártérítést szeretett volna, ám a bíróság nem tette lehetővé, hogy ekkora nagyságú összeget követeljenek. Az új ítélet nyomán az Oracle több mint 1 milliárd dollár, vagyis mintegy 220 milliárd forint kártérítést követelhet a keresőóriástól.

via MTI
nincs még hozzászólás