Az okostelefonok okozzák a mai generáció vesztét?

2017. augusztus 08.
3.0521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő és egyben ijesztő jelentést közölt a mai generáció kapcsán a The Atlantic, akik arra a következtetésre jutottak, hogy az okostelefon rengeteget árt a mai generációnak, akik soha nem éltek a kérdéses készülékek, illetve internet nélkül.

A tanulmány igazán ijesztő részlete azonban nem is annyira ez, mint inkább az, hogy az 1995 és 2012 között született fiatalok között sokkal több a depressziós, és sokkal többen gondolnak az öngyilkosságra, mint a korábbi generációk képviselői, ami a szakemberek szerint határozottan az okostelefonok számlájára írható.

Jean M. Twenge szerint a mai generáció, vagy az úgynevezett iGen esetében a legnagyobb gond az, hogy az emberek digitálisan ápolják kapcsolataikat, ezáltal minél többet használja valaki az internetet és az okostelefonját, annál nehezebb lesz neki kapcsolatot építenie élő emberekkel. A tanulmány kiemelte, hogy míg régen az iskola után vagy a nyári szünetben a gyerekek rohantak a szabadba vagy egymáshoz játszani, addig többségük ma egyedül, a szobájában ül a mobiljával, ami így leírva egészen ijesztőnek tűnik.

Twenge egyébiránt több érdekes statisztikát is készített az iGen generációról, amiből kiderült, hogy azok a nyolcadik osztályos gyerekek, akik hetente legalább 10 órát lógnak valamelyik közösségi oldalon, 56 százalékkal boldogtalanabbak, mint azok, akik egyáltalán nem, és minél kisebb az interneten töltött idő mennyisége, a boldogtalanság aránya annál nagyobb mértékben csökken.

A tanulmány kapcsán fontos kiemelni, hogy bár Amerikában készült, de mivel Európa, így hazánk is egyre inkább az USA nyomdokaiba lép, ezért ne ringassuk magunkat abba a tudatba, hogy nálunk ez nem így van, vagy nem történhet meg...
3 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 2 hónapja és 17 napja

Jövő héten majd jön egy kutatás ami cáfolja... röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 17 napja

Vagy azért depressziósak, mert nem kaptak normális nevelést és olyan dolgokra vágynak, amiket nem tudnak elérni vagy ha el is tudnák, akkor sem próbálják, emiatt pedig a telefonba menekülnek. A telefon inkább következmény, mint ok. Normális értékrend nélkül nem megy semmi... Ha Amerikában szeretnek kutatni, akkor azt találják ki, hogy miért van több fegyveres bűncselekmény náluk és miért van náluk több rab (összesen és népesség számára levetítve is), mint bárhol a világon.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 2 hónapja és 17 napja

Ez így ahogy van, tényleg nagyon nagyon szomorú. szomorú smiley

válasz erre