Az okossütők támadása: magától bekapcsolt és órákon át melegített több June Oven!

2019. augusztus 20.
2.7911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A June Oven által forgalomba hozott, közel 1500 dollárba - azaz több mint 400 ezer forintba - kerülő okossütőket sokan nevezték a jövő egyik legnagyobb innovatív újdonságának, azonban mint kiderült, a tulajdonosoknak nem szabadott volna vakon megbízni a szerkezetben.

Az elmúlt napokban ugyanis több vásárló arra panaszkodott a világhálón - eddig négy eset ismert -, hogy az okossütő valamiért teljesen automatizálta magát, ezáltal önállóan bekapcsolt, és több órán keresztül több száz fokos előmelegítést végzett, ami könnyen tragédiához is vezethetett volna, de szerencsére az eddig nyilvánosságra hozott esetekben a tulajdonosok időben észlelték a problémát, és manuálisan leállították a hétfunkciós sütőt.

Bár alapos vizsgálat egyelőre nem történt, Matt Van Horn szerint az első ellenőrzések alapján mindegyik esetben véletlenszerű távoli aktiválás történt a kapcsolódó mobilos applikációval vagy valamelyik digitális asszisztenssel, tehát nem meghibásodásból vagy más problémából fakadtak a történtek.

A cég tulajdonosa kiemelte, hogy nemsokára nehezítik majd a telefonos applikációkon keresztül kivitelezhető bekapcsolást, ami mellett már írják a szoftvert a következő modellhez, mely képes lesz megakadályozni, hogy üresen működésbe lépjen a szerkezet.
5 hozzászólás

login_password

5 éve, 2 napja

Van aki vesz 400ezerért egy sütőt?? Ez most komoly??

válasz erre

techiii

5 éve, 2 napja

Az szép. Nem is értem miért kell ilyeneket hackelni...!

válasz erre

mateszkusz

5 éve, 2 napja

Igen a biztonság csak harmadlagos tényező mosolygó smiley
Persze azt gondolnánk, hogy csak van programozó aki gondol erre is de na...
Még jó, hogy önvezető autókkal és kamionokkal ez nem történhet meg... vagy várjunk csak egy percet...hmmmm!? röhögő smiley

válasz erre

csirkee

5 éve, 2 napja

Az király, még jó hogy nem égett le semmi. Ennyit az okossütőkről.

válasz erre

Levi87

5 éve, 2 napja

Miafaaaaa....!? meglepett smiley De gáz hogy ezt is lehet hekkelni! röhögő smiley

válasz erre