Az Nvidia úgy gondolja, hogy legfeljebb 4 éven belül ellepik az utakat az önvezető autók

2017. október 30.
3.5491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igazán optimista az önvezető autók terjedésével és megjelenésével kapcsolatban Jensen Huang, az Nvidia jelenlegi vezére, aki a The Next Web csapatának egy interjúban arról beszélt, hogy legfeljebb 4 évre van szüksége az új technológiának a mindennapi elterjedéshez.

Magyarul Jensen úgy véli, hogy maximum négy év múlva már ott lesznek a forgalomban az önvezető autók, és hogy milyen arányban, azzal kapcsolatban még ő sem mert előrejelzéseket adni, de ha valaki, hát ő tisztában van azzal, hogy a technológia jelenleg milyen szinten áll.

Az Nvidiát ugyanis bár sokan csak grafikus kártyáikról ismerik, de a cég egy ideje már elképesztő előrelépéseket tett a mesterséges intelligenciák kutatásában, sőt hozzájuk kapcsolható a Drive PX2 platform is, ami egy olyan MI által vezérelt processzort takar, amely teljesen önálló módon képes irányítani egy járművet.

Persze az önvezető autók terjedését nemcsak a technológia akadályozza jelenleg, hanem a törvényi rendelkezések, de mindenekelőtt a biztonsági kérdések is, amelyek kapcsán mielőbb megoldást kellene találnia az országoknak, hogy ne akkor keljen kapkodni, amikor már itt lesznek bevetésre készen az önvezető autók.
1 hozzászólás

Ronalddo

7 éve, 10 napja

Remélem nincs igaza. Még nagyon messze vagyunk a biztonságos technológiától ebben az iparban.

válasz erre