Az Nvidia mérnökeivel kíván belépni a GPU-bizniszbe a Huawei

2020. április 10.
15.1721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Tovább szeretné fokozni megkerülhetetlenségét a jövőben a Huawei, akik kínai források szerint nekiláttak, hogy elkapkodják a mérnököket az Nvidiától, méghozzá nem ok nélkül, tervük ugyanis, hogy megvessék a lábukat a GPU-piacon.

Ehhez nemcsak a gyakorlott és kitanult munkaerőt szeretnék összeállítani, hanem felhúznának a háttérbe egy kutatóközpontot is, hogy a frissen elcsábított mérnökök nyugodtan dolgozhassanak olyan GPU-kon, melyek elsődlegesen a felhőalapú számítástechnikát és az MI-hez használt szervereket szolgálnák ki, tehát nem a mai mainstream vonulathoz tartoznának.

Mint közismert, ezt a piacot jelenleg éppen az Nvidia uralja, akik gyakorlatilag tehetetlenek a Huawei térhódításával szemben, noha 2012 óta dolgoznak már saját GPU-chipeken, az Nvidia mérnökeivel azonban végre tökéletesíthetik őket és hamarosan be is mutathatják majd a világnak.
nekiláttak, hogy elkapkodják a mérnököket az Nvidiától, méghozzá nem ok nélkül, tervük ugyanis, hogy megvessék a lábukat a GPU-piacon.'>
3 hozzászólás

rDAVE

4 éve, 3 hónapja és 20 napja

Mordorer írta:
Komolyan mondom, a Huawei nem képes másra, csak lopásra. Dizájnban, szoftver kinézetben és környezetben, funkciókban, mindenben csak lop. Most már munkaerőt is. Hitvány banda ez.
Agyelszívás nonstop megy évtizedek óta. Igen szép lista van arról, hogy hány magyar tudós került Amerikába a nácik vagy kommunisták elől, de ugyanígy a nácik tudósai is kerültek Amerikába. Nem kis potenciál volt abban, hogy "menekülteket" fogadnak és ezt tudták jól. Manapság bárki oda megy ahová, így a cégek nagyobb fizetésekkel vagy jobb lehetőségekkel csábítják el a konkurencia embereit. Nincs nagy cég, ahol ne lenne ilyen. A fejlett országok meg nem viccből könnyítik a vízumot a képzettebb rétegnek vagy adnak ösztöndíjakat a szegényebb országokban élőknek, többségük sose tér haza.

válasz erre

Gólem

4 éve, 3 hónapja és 21 napja

Ha már a saját fejlesztőcsapatuk bal****... wtf smiley

válasz erre

Mordorer

4 éve, 3 hónapja és 21 napja

Komolyan mondom, a Huawei nem képes másra, csak lopásra. Dizájnban, szoftver kinézetben és környezetben, funkciókban, mindenben csak lop. Most már munkaerőt is. Hitvány banda ez.

válasz erre