Az Nvidia egyre jobban fél a kriptovaluták összeomlásától

2018. március 14.
3.0431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Míg az AMD igencsak élvezi, hogy a kriptobányászat miatt grafikus vezérlőik eladása az egekbe szökött, addig az Nvidia a dolog árnyoldalait látta meg, és éppen ezért a gyártó nagyon óvatos a jövő tekintetében.

A Digitimes belsős forrásai szerint a cég például nem hajlandó emelni grafikus kártyáinak termelését, lévén attól félnek, hogy ha a kriptovaluták összeomlanak, akkor hirtelen visszaesik a kereslet a bányászgépek, illetve a VGA-k után, vagyis ott maradnak több milliárd dollárnyi értéket képviselő eladhatatlan vezérlővel, ami anyagilag akár a csőd szélére is sodorhatná a céget.

Az Nvidia a lap szerint annyira fél, hogy partnereiket arra kérte a napokban: eszükbe se jusson azzal reklámozni az általuk készített grafikus vezérlőket, hogy azokkal milyen jól lehet bányászni, sőt mi több, ismét felszólították a kereskedőket, hogy termékeiket ne adják nagy tételben dolgozó bányászoknak.

Természetesen a gyártó azért így is profitálhat a kriptobányászatból, ezáltal arra számítanak, hogy a tavalyi évhez mérten 10-15 százalékkal több bevételük származik majd a VGA eladásokból csak az első félévben.
5 hozzászólás

Harder

6 éve, 6 hónapja és 22 napja

Én nem attól félek hanem attól hogy még mindig nincs normális áron kártya.

válasz erre

geryboro

6 éve, 6 hónapja és 22 napja

fikarc.

mar nemazert de ha beutne a tre, es osszeomlana a kripto banyaszat, akkor egy teljes generaciofrissitesre lenne szukseg, azt meg nem szeretnek, mivel nagy sikert aratott ezzel a 1000-es szeria.
ha osszeomlana, azt a par millio embert leszamitva akik pont akkor ruhaznak be egy miner rigre mikor megtortenik a gebasz, meg akik halmozzak a kriptovalutat, rajtuk kivul mindenki mas jol jarna, es a technologia is fejlodhetne tovabb, mivel a generacios resze ki lett aknazva.
a hasznalt piac csurig lenne banyasz kartyakkal, de hat ugye ebben az uzletben mindent el lehet megegyszer adni.
az amd meg csak elvezze a dolgot.
mind ketten csak a lufit fujjak.
az nvidia meg kussolhatna, mivel ihy is piacvezeto pozicioban van.

válasz erre

Mordorer

6 éve, 6 hónapja és 22 napja

Azon is csodálkozom hogy eddig el tudott jutni ez az egész baromság. Remélem minél előbb leáll az egész.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 6 hónapja és 22 napja

Fikarc írta:
Kicsit reálisabban szemlélik a helyzetet ezek szerint mint az AMD.
Szerintem érthető az, hogy az AMD igyekszik kihasználni ezt, főleg úgy, hogy az Nvidia nem teszi. Viszont agyrém ez a bányászos dolog, remélem hamarosan igaza lesz az Nvidiának. Másfelől, ha marad, akkor szabályozottabbá kell tenni, hogy ne legyen gazdasági buborék, valamint lekövethetetlen se. Az nem mutatja meg honnan jön és hová megy a pénze, akinek titkolnivalója van.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 6 hónapja és 22 napja

Kicsit reálisabban szemlélik a helyzetet ezek szerint mint az AMD.

válasz erre