Az Nvidia egy direkt bányászoknak készült GPU-val normalizálná a VGA-piacot

2018. február 16.
2.6191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A bányászőrület miatt az elmúlt hónapokban hihetetlen változások zajlottak le a VGA-piacon, ezáltal a grafikus kártyák megfizethetetlenül drágák lettek, ami egyelőre talán jó hírnek tűnhet a gyártók számára, de hosszú távon egyáltalán nem az.

Jól tudja ezt az Nvidia is, akik a Digital Trends információi szerint Turing név alatt egy olyan GPU-t fejlesztenek a háttérben, amivel végre-valahára normalizálnák a helyzetet, ezáltal külön hardvereket készítenének a bányászoknak, melyek olcsóbbak és hatékonyabbak lennének, mint a főként játékosoknak szánt - és jelenleg már-már megfizethetetlen - grafikus kártyák.

Ha a hír igaz - az Nvidia ugyanis egyelőre nem erősítette meg -, akkor a gyártó végre normalizálná a piacot, ezáltal a grafikus kártyák ára apránként újra csökkenő tendenciát mutatna majd, hiszen manapság nem ritka, hogy egyes modellekért kétszer-háromszor többet kell fizetni a valódi értéküknél, ami kizárólag a bányászőrület miatt alakult így.
3 hozzászólás

TEchie

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Sajnos ez nem fogja megoldani az alapvető problémát, miszerint az új videókártyák irreálisan drágák.

válasz erre

Levi87

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Az egész helyzet nevetséges. Nem attól ment fel az ár mert kriptobányászkodnak, hanem mert a gyártók megemelték az árakat - azért mert kriptobányászkodnak. Röhej hogy most jóként akarják magukat feltüntetni. wtf smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Érdekes elgondolás, de vannak már céleszközök ilyesmire...

válasz erre