Az NCA felszólította az embereket, hogy senki se fizessen a zsarolóvírus terjesztőinek

2017. május 16.
3.2531
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Megdöbbentő Twitter-bejegyzést közölt a brit NCA, avagy az ottani Országos Bűnüldözési Ügynökség a hétvégén az egész világot letaroló zsarolóvírus kapcsán, ami rengeteg embert elbizonytalanított azt követően, hogy betartotta ígéretét.
 

Amint ugyanis ismert, a vírus első körben még csak 300 dollárnak megfelelő összeget követelt a felhasználóktól azért, hogy visszakaphassák adataikat, és ha ez nem érkezik meg a hackerekhez a kijelölt időtartamon belül, akkor az érték duplázódik, sőt mi több, sokan ezt már a saját bőrükön is megtapasztalták.

Ekkor ijedtek meg rengetegen, és az NCA kénytelen volt közleményt kiadni, amelyben felhívta az emberek figyelmét arra, hogy senki se fizessen a zsarolóvírusnak, mert semmi garancia sincs arra, hogy ezzel valóban visszakaphatják adataikat.

Az NCA kijelentette, hogy a zsarolóvírus terjedése megállt, nem észlelnek támadási kísérleteket, és garantálták, hogy a tettesek nem maradhatnak névtelenek, méghozzá olyannyira nem, hogy minden eszközzel a felderítésükön és a felelősségre vonásukon dolgoznak.

Persze arról nem közölt adatokat az NCA, hogy ha fizetéssel nem, akkor az emberek miként szerezzék vissza adataikat...
3 hozzászólás

betyár

1 éve, 4 napja

Mindig van egy bizonyos százalék akik be fognak dőlni ennek. Ez ellen nem tudnak mit tenni.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 5 napja

De jófejek!

válasz erre

technomancer

1 éve, 5 napja

Imádom az ilyen tanácsokat.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink