Az LG G3 mint kompakt fényképező

2014. november 20.
5201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az LG Electronics G3-as csúcskészülékét fotós tulajdonságai is hozzásegítették, hogy az előkelő helyen szerepeljen a csúcskészülékek versenyében.

A 13MP-es kamerához lézeres autófókusz, továbbfejlesztett optikai képstabilizátor és 2,1 MP-es előlapi kamera társul. A fotók készítését változatossá és szórakoztatóvá tette az LG a hang-, valamint kézmozdulattal vezérelt fotózással. Az elkészült képeket pedig számos beépített szerkesztési opcióval kedvünkre alakíthatjuk.

Felbontások, amik közül választhatunk

Amikor telefont vásárolunk, az első fotós tulajdonság, amit megtudhatunk egy modellről, és amire sokan odafigyelnek, az a megapixelek száma. A G3 13 megapixeles hátoldali kamerát kapott, amihez még egy 2,1 megapixeles társul az előlapon. A hátoldali kamerával 3 (2048x1536),9 (3120x3120), W10 (4160x2340) és 13 megapixel (3840x2160) felbontású módok közül lehet választani, ami nagy szabadságot enged a képek későbbi felhasználását illetően. Videó módban pedig a lassított felvételű HD, azaz 120HD, HD (1280x720), Full HD (1920x1080) és Ultra HD (3840x2160) felvevési minőség is választható. Szelfi készítésnél 1 és 2 megapixelt kapunk opciónak, videónál HD-ben és Full HD-ben képes felvenni az előlapi kamera. Hasznos kis funkció, hogy a két kamera között, a kameracsere ikonon kívül, egy egyszerű elhúzó mozdulattal válthatunk.



 

Különböző módokban kattinthatunk

Ha kiválasztottuk a kívánt felbontásokat, a G3 kameráját négy módba állíthatjuk: Kettős kamera, Panoráma, Mágikus fókusz és Automatikus. A Kettős kamerát választva minkét kamerával egyszerre fotózhatunk, az elkészült képen pedig egyik a másikba ágyazva jelenik meg. A kis képernyőt áthelyezhetjük, átméretezhetjük és egy koppintással válthatunk a két kamera között, hogy melyiken jelenjen meg a szelfink. A Panorámával 180 fokban elfordulva készíthetünk extra széles fotókat, amihez segítséget nyújt a készülék, hogy az objektumok ne csússzanak el és a valóságot tükrözze a képünk. A negyedik mód a Mágikus fókusz, amivel a kép elkészítése után, mentés előtt tudjuk kiválasztani a kívánt fókuszpontot.



 

A beállításokban lehetőségünk van aktiválni a Dinamikus tónus (HDR) üzemmódot. A HDR, azaz nagy dinamikatartományú kép lehetővé teszi, hogy a kamera egyetlen gomb lenyomásával egymás után több képet készítsen és ezekből létrehozza a legjobb képet.



Kreatív előlapi kamera funkciók

Szelfizéskor az exponálógomb kiiktatásával kézmozdulattal lehet fotózni. Elég ökölbe szorított kézzel jelezni a telefonnak, hogy készítheti a képet, és a G3 a mozdulatot felismerve megkezdi az automatikus három másodperces visszaszámlálást az exponáláshoz. Ráadásul a 2,1 megapixeles előlapi kamerát nagyobb képérzékelővel és fényrekesszel látta el az LG, így a képminőséget javítandó több fény jut a rekeszbe.



Funkciók a minőségi képkészítésért

Az LG optikai képstabilizátorral (OIS+), dupla LED vakuval, valamint lézeres autofókusszal szerelte fel a G3 kameráját. Ezen tulajdonságok mindegyike az egyedülállóan éles képekért és gyors exponálásért került a telefonba. A lézeres autófókusszal maga a fókuszálás szupergyorssá vált, és segít rossz fényviszonyok között is éles képeket készítsünk azáltal, hogy a tárgy és a kamera közötti távolságot egy lézersugár méri fel.



Az LG G3-ban helyet kapott az érintéssel fényképezés funkció is, amivel az exponálási folyamat lerövidül, mert egy lépésben lehet fókuszálni és elkészíteni a fotót: elég csak megérinteni a fókuszpontot a kijelzőn és már kész is a kívánt kép.

Szerkesszünk kedvünkre

Az elkészült képet még a galériába mentés előtt szerkeszthetjük: automatikus képkorrekcióval világosíthatjuk, elforgathatjuk, körbevághatjuk igény szerint, valamint különböző hangulatú szűrőkkel és stílusokkal is elláthatjuk a fotónkat. Ha komolyabb képkorrekciót kívánunk végezni, akkor a Képbeállítások menü alatt a telítettséget, kontrasztot, fényességet, a kép színmelegségét és árnyékait is korrigálhatjuk igényeink szerint, egyszerű elhúzó ujjmozdulatokkal.

A G3 Quad HD képélménye

Az LG G3-mal elkészült képeket 5,5 hüvelykes Quad HD felbotású ? a Full HD felbontás csaknem kétszeresét produkáló ?, képernyőn jeleníti meg. Ugyanez a kijelző a művészeti kiadványokban használt 538ppi képminőséget is támogatja, így a felhasználók élénk színekben és pengeéles, 2560x1440 felbontású képekben gyönyörködhetnek, a hajszálvékony oldalsó kerettel rendelkező kijelzőn.

LG G3 kamera tulajdonságok:

Kijelző felbontás: 2560 x 1440 (QHD)
Kijelző méret: 5.5"
Hátlapi kamera: 13MP
Képfelbontás (MP): 13MP(4160x3120), W10M(4160X2340), 9M(3120X3120), 3M(2048X1536)
Előlapi kamera (VT): 2.1MP
Digitális zoom: 8x
Maximum videofelbontás - képkocka/másodperc: UHD(3840x2160), FHD(1920x1080), HD(1280x720), 120HD(SLOW MOTION 1280x720)
nincs még hozzászólás