Az LG bemutatta a világ legnagyobb ultra-széles monitorját

2016. augusztus 30.
1.9921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb világrekordot döntöget az LG, akik bemutatták a világ valaha készült legnagyobb, ultra-szélességű monitorját, amely 38 hüvelykjével és 21:9-es képarányával elképesztő hatást kelt már a látvány szempontjából is.

Sőt mi több, az LG rögtön három típusát is bejelentette az újdonságnak - amelyekről a hétvégi IFA kiállításon bővebben is hallhatunk majd -, ezáltal a Google Cast-kompatibilis ducibb modell mellett az első olyan változatot, amely a világon elsőként 144Hz-es frissítési rátával rendelkezik. Lássuk őket kicsit alaposabban is!

A nagyobb modell, avagy az LG 38UC99 képes lesz elérni a 3840x1600-as felbontást, ezáltal lehetővé téve a 4K-videók lejátszását, valamint az ultra-széles panorámafotók megjelenítését is. A megjelenítő nem csak a világ eddigi legnagyobb ultra-széles monitorja lett, hanem elsőként tartalmaz USB-C portot, de találhatunk majd rajta két Bluetooth hangszórót is a teljesség kedvéért. Érkezésére szeptember közepén számíthatunk 1500 dolláros, avagy több mint 400 ezer forintos áron.

A másik monitor a 34 hüvelykes LG 34UC79G egy kicsit kisebb ugyan, de még így is ultra-széles megjelenítővel rendelkezik, és több oka is van annak, hogy inkább ezt válasszuk magunknak, a novemberi megjelenés, valamint a 600 dolláros - körülbelül 160 ezer forintos - árkategória mellett. Ezt a megjelenítőt ugyanis a cég elsődlegesen a játékosok számára fejlesztette ki, akik ilyen szélességben most először élvezhetik a 144Hz-es frissítési rátát és az AMD FreeSync technológiát.

Ehhez hasonló specifikációkkal rendelkezik majd az LG 34UM79G is, ami a fentiekhez mérten tradicionálisabb megjelenítéssel bír, ellenben 700 dolláros ára - több mint 190 ezer forint - és októberi megjelenése mellett Google Cast támogatással jön.
4 hozzászólás

marco

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

totyak írta:
Milyen messze kell egy ilyentől ülni, hogy belásd az egészet? Nekem egyébként nem tetszenek ezek az extra széles kialakítások.
Nem vészes. Mivel az ív miatt nem kell jobbra balra a nyakadat nyújtogatni ezért nincs gáz.

válasz erre

totyak

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Milyen messze kell egy ilyentől ülni, hogy belásd az egészet? Nekem egyébként nem tetszenek ezek az extra széles kialakítások.

válasz erre

Gólem

3 éve, 2 hónapja és 20 napja

Egyre jobban vágyom egy ilyen monitorra. Király lehet rajta játszani.

válasz erre

zender

3 éve, 2 hónapja és 20 napja

Még mindig elég húzósak az árak de már alakul.

válasz erre