Az iPod atyja is igencsak kritikus a metaverzummal kapcsolatban

2022. május 17.
47.3571
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Mark Zuckerberg virtuális valóságban való szocializálódási terve ellen egy újabb nagy hang szólalt fel - az iPod termékek atyja és egyben a Nest okosotthon társalapítója szerint nincsenek meg a miértek egy emberben, hogy a valóságot minden téren virtuálisra váltsa.
 

Tony Fadellt a Wired interjúvolta meg a témában, akik a beszélgetést természetesen igyekeztek a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság felé átvezetni, hiszen nem titok, hogy a témában markáns gondolatai vannak az üzletembernek. Fadell kifejtette, hogy a VR/AR/MR technológiákkal nincs problémája, ám Zuckerberg metaverzumával kapcsolatban már nem volt ennyire elfogadó.

Az iPod atyja leginkább azt becsmérli, hogy a metaverzumban nincs meg a személyek közötti valós kontakt, nincs bizalmi viszony és voltaképpen nem lehet normális formában emberi kapcsolatokat kialakítani. A mai világban amúgy is egyre inkább elmagányosodnak az emberek, ez a projekt pedig pont ezt az irányvonalat erősíti.

Fadell azt is nehezményezi, hogy a klímaválságra és egyéb más létező problémákra kellene időt és energiát belefektetni, így pedig ez a produktum csak időpazarlás és mentálisan is visszaveti az emberiséget.
3 hozzászólás

Levi87

1 hónapja, 2 hete

Hát bizony, egyszer ez a lufi is kipukkad majd.. Szó szerint semmi értelme.

válasz erre

Harder

1 hónapja, 2 hete

Mennyire igaza van..

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 2 hete

Látom, nem csak az átlagember számára tűnik baromságnak ez az egész.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink