Az iPhone X-hez közelít a Galaxy S9 gyártási költsége

2018. március 20.
3.3111
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az okostelefonok gyártói rendszerint titokban tartják, hogy pontosan mekkora gyártási költségekből tudnak kihozni egy készüléket, azonban a TechInsights munkatársai az egyes alkotóelemek ismeretében rendre megtippelik ezt.

Most a Samsung új csúcskészüléke, a Galaxy S9 kapcsán hoztak spekulációkat, amiért a dél-koreai gyártó 300 ezer forint körüli árat kér a felhasználóktól, miközben előállítási költsége alig 379 dollárra, azaz jóval kevesebb, mint 100 ezer forintra jön ki.

A Galaxy S9 a várakozásoknak megfelelően a Samsung eddigi legmagasabb gyártási költsége mellett előállított mobilja, ami ezen a téren majdnem annyiba kerül, mint egy iPhone X, hiszen az Apple jubileumi készülékét az említett lap korábban 390 dollárra becsülte.

Bár a gyártási költség és az eladási ár közötti különbözet most is felháborítóan nagy, azért ne felejtsük, hogy ez egyrészt becsült összeg, másrészt nincsenek benne a kutatási-, fejlesztési-, csomagolási és szállítási költségek, valamint a marketing és az adó sem.
3 hozzászólás

Fikarc

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na igen, egy picit kevesebbet kéne fogni...

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ha mindent beleveszünk a felsoroltak közül még akkor is 100%-os haszonnal dolgoznak, minimum. Ezt büntetni kéne.

válasz erre

Harder

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

Így van, semmi nincs benne gyakorlatilag, ez csak a vas. Ennek ellenére irgalmatlanul drágák a készülékek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink