Az iOS 14 bétával az Apple kényszeríti a fejlesztőket, hogy engedélyt kérjenek a felhasználóktól

2021. január 28.
33.0671
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Apple új adatvédelmi funkciója, amelynek keretein belül engedélyt kér a cég fejlesztőktől, hogy nyomon kövessék az iOS-felhasználókat a célzott hirdetések érdekében, végre életbe lép a következő iOS 14-es bétában.

Az Apple eredetileg azt tervezte, hogy a funkció életbe lép az iOS 14 tavaly ősszel történő bevezetésével, de tavaly szeptemberben 2021-re halasztották, hogy a fejlesztőknek több ideje maradjon illeszkedni az újdonsült szabályokhoz.

A mai bejelentés szűkíti az indulási időintervallumot most tavaszra, de az Apple nem konkretizálta tovább, hogy pontosan mikor válik mindenki számára elérhetővé.

Az App Tracking Transparency néven ismert új részvételi követelmény jelentős elmozdulást jelent abban, hogy a mobilalkalmazások fejlesztői miként képesek adatokat gyűjteni az iPhone tulajdonosokról, és megoszthassák-e ezeket az adatokat más cégekkel a reklámozás elősegítése érdekében.

Mostantól azonban a fejlesztőktől elvárják, hogy engedélyt kérjenek erre, és ha szabályt szegnek, akkor kitiltásban részesítik őket.
4 hozzászólás

petrovicsz

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ez kéne androidon is. Mondjuk ott úgyis mindenki tovább nyomná.

válasz erre

rDAVE

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Aztán meg jöhet a; "sajnáljuk, a további használathoz engedélyezned kell..."

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ideje lesz összekapni magukat!

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nagyon helyes!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink