Az iOS 12 tényleg felgyorsítja a régebbi iPhone-okat

2018. július 04.
5.5851
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Kis híján óriási botrány alakult ki az Apple háza táján, amikor kiderült, hogy a vállalat a régebbi iPhone-modellek esetében a hardver direkt visszafogásával próbálja növelni az eszközök élettartamát, de a cupertinói óriás most kárpótolja felhasználóit.

Bár korábban is beszéltek már arról, hogy az iOS 12 bevezetésével nemcsak az újabb, hanem a régebbi iPhone modellek is felgyorsulhatnak, a CNET azonban nemrégiben saját tesztjeivel igazolta ezt, ezáltal egy iPhone 5s-re telepítették az iOS 12 bétáját, hogy összevessék a korábbi iOS 11.4-es változattal, az eredmény pedig valóban meglepő volt.

Az Apple korábban ugyanis 40 százalékkal gyorsabban induló alkalmazásokat, 70 százalékkal gyorsabb fotózást és 50 százalékkal gyorsabb billentyűzetet ígért, és bár a lap tesztje talán nem volt teljesen tudományos, ellenben azt így is alátámasztotta, hogy a régi eszközök valóban gyorsabbá válnak az operációs rendszerrel.

Noha a teszt nem indult túl sikeresen, hiszen az iOS 12-nek legalább 9 másodperccel tovább tartott a betöltés, ellenben utána a Safari böngésző indulása 3,5 másodperccel gyorsabb volt, de például fél másodperccel gyorsabbá vált a hozzáférés zárolt képernyőről a kamerához vagy a billentyűzethez.

Nyilván ezek nem eget rengető értékek, de a mai világban már annak is örülnünk kell, ha egy operációs rendszer új verziója nem lassítja, hanem inkább gyorsítja készülékeinket.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Hentes

9 hónapja, 6 napja

Más gyártó is példát vehetne...

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 6 napja

Hát e wow! Komolyan.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 6 napja

Az igen, megtáltosodnak a régi telók!

válasz erre

Harder

9 hónapja, 6 napja

Ennek örülni fognak.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink